Noordbarge! groen, mooi & veilig

Het oudste esdorp van Drenthe (en misschien wel Nederland)

Organisatie

Organisatie Stoetbakken 2017
Bovenste rij van links naar rechts Ina Hoogeveen, Daniel Latour, Geert Koopman, Sjoerd Waalkens, Marcel Kruidhof en Richard van Eken. Middelste rij van links naar rechts Steffan Hake en Richard Spier Onderste rij van links naar rechts Gerrit Kiers, Jan Betting, Emile Hoogeveen, Vera Meijer, Celine vd Schagt, Jeanette Scholtens, Lagon Latour, Wya Salomons en Mieke Weggemans

De stoetbakkendag is inmiddels een begrip. Jaarlijks trekt dit gezellige evenement honderden mensen uit Noordbarge en omgeving. Op de brink in Noordbarge staat een stoetbakoven, die één keer per jaar speciaal voor dit evenement wordt warm gestookt om broden te bakken. Uit de verre omgeving komen de mensen broden kopen vanwege hun ambachtelijke smaak.

Er is een speciale markt waar bedrijven/hobbyisten hun regionale producten aanbieden. Deze wordt aangevuld met oude ambachten. Voor de inwoners van Noordbarge is er een jaarlijkse tweekamp tussen beide kanten van het Oranjekanaal. In deze tweekamp wordt met verve gestreden om de Urk-Darp bokaal.

Rond de brink in ons mooie dorp zal het hele weekend een groot aantal activiteiten plaatsvinden, startend op vrijdagavond. Activiteiten zijn er voor jong en oud. Tevens zal het geheel op beide dagen omlijst worden door diverse bands / muziekgroepen.

Meer informatie op www.stoetbakken.nl