Weekendafsluiting Knooppunt Emmen West

In het weekend van 6 tot 9 november is de derde weekendafsluiting van Knooppunt Emmen West (gedeeltelijk). De weekendafsluiting is ten behoeve van het ‘inrijden’ van het brugdek van het nieuwe viaduct Klinkmolen II. Op dit viaduct is in de toekomstige situatie de westelijke rijbaan van de N34 (vanuit Odoorn naar knooppunt Holsloot) gesitueerd.

Het brugdek is naast de N34 gebouwd en wordt tijdens de weekendafsluiting met speciale voertuigen/kranen naar de pijlers gereden/getild. In ons plan was de optie opgenomen om een tribune te bouwen zodat belangstellenden de werkzaamheden goed konden volgen. Echter door de huidige maatregelen Covid-19 is het niet mogelijk om publiek toe te laten op een tribune. In overleg met de opdrachtgever, de Provincie Drenthe, gaan we de werkzaamheden streamen en de beelden live uitzenden. We zijn er nog mee bezig om te kijken hoe dit het beste kan. Als het bekend is zullen wij de link naar de livestream met u delen.

Zaterdag vanaf 8.00 uur zijn de werkzaamheden live te volgen op de Facebookpagina van de Provincie Drenthe: https://www.facebook.com/provinciedrenthe
of kijk via Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=WIOVPhf3Z1Q&feature=youtu.be

Maar moet u langs Knooppunt Emmen West vergeet dan niet de weekendafsluiting.
Afgesloten is:
1) Toerit N391 Rondweg Emmen richting N34 richting Holsloot
2) Afrit N34 vanaf Odoorn richting  N391 Rondweg Emmen
Wanneer:
Vrijdagavond 06-11-2020, 20:00 uur tot uiterlijk maandagochtend 09-11-20202, 06:00 uur

Tijdens de weekendafsluiting is er ongehinderd doorgaand verkeer op de N34

In de weken na het inrijden van het brugdek maken we viaduct Klinkmolen II en de aanliggende asfaltbanen gereed om het verkeer om te zetten naar de westelijke rijbaan. U krijgt tijdig informatie over afsluitingen en/of omleidingen die nodig zijn om het verkeer veilig te kunnen omzetten.

Bij de werkzaamheden is het werkterrein volledig afgesloten, alleen het benodigde personeel om de werkzaamheden uit te voeren zal aanwezig zijn.
Er komt, via Youtube, een livestream om de werkzaamheden te kunnen volgen. Later wordt er een timelaps samengesteld zodat u in een korte tijd de volledige werkzaamheden kunt zien.
De link tot de livestream wordt vrijdag middels diverse media bekend gemaakt.

Dringend verzoek is om niet langs de bouwhekken o.i.d. te gaan kijken. In de openbare ruimte, achter de bouwhekken, is maar beperkt ruimte en bij enige belangstelling is het niet mogelijk om de 1,5 meter afstand aan te houden. Kijk thuis, hou de 1,5 meter in acht en blijf gezond.