“We stonden hier en het voelde gelijk goed”

Claudia Wildeboer (1982) en Hennie van Polen (1979) wonen sinds half mei 2020 aan Achter het Kanaal op nummer 4. Claudia komt oorspronkelijk uit Nieuwegein en Hennie uit Emmen en later uit Tweede Exloërmond. Het stel ontmoette elkaar in Woerden waar ze vijf jaar samenwoonden. Beiden hebben ongeveer dezelfde baan: Claudia doet logistieke projecten voor Big Bazar in Amsterdam met een vestiging in Emmen en Hennie verricht dezelfde taak bij Ter Steege in Rijssen.

We spreken Claudia die vier van de vijf dagen thuis werkt: “Hennie verlangde erg terug naar haar roots in deze regio waar ze veel familie heeft en wij samen veel vrienden. We hebben ongeveer één jaar op Funda gezeten. We zochten eigenlijk iets in een buitengebied, Exloo of Valthe of zo, we wilden terug naar een dorpje. Acht keer hadden we iets gezien en bezichtigd. Toen we dit huis, Achter het Kanaal 4 zagen waren we gelijk verkocht. We stonden hier en het voelde gelijk goed.

Dit huis was in 2018 verbouwd door de vorige bewoners en het heeft een schitterende keuken, een mooie gietvloer en daklichten, allemaal precies goed. En de kavel van 40 keer 15 is superruim, kijk eens hoe diep de achtertuin is.”

De toegang naar de achtertuin loopt af en via een stenen bordestrap loop je zo de tuin in. Een ruim afdak dat tegen het huis is gebouwd biedt beschutting en achterin de tuin verrijst een nieuwe schuur.

“We waren op slag verliefd op het huis. Er waren maar liefst 20 bezichtigingen. Wat we leuk aan Noordbarge vinden is het dorpse karakter, af en toe komen er paarden voor de deur langs op weg naar de manege. De mensen zijn open en vriendelijk en men groet elkaar. We beginnen nu ook de buren te leren kennen. Jammer dat we de buurtbarbecue hebben gemist, die ging vanwege corona niet door.

De Ermerweg is mooi geworden. Men moet nog wat wennen aan de voorrangsregels en de dertigkilometerzone en we hopen dat het straks weer goedkomt met de aansluiting naar de Rondweg. Iets missen? Nee hoor. Je bent zo bij het station en boodschappen doen we vlakbij. Emmen is misschien niet de mooiste stad die ik ooit heb gezien, maar het heeft wel potentie en we gaan geregeld eens naar Groningen dat vlakbij is. 

In de vrije tijd doe ik aan mountainbiken, ik ga er regelmatig opuit richting Rietplas, Emmerdennen en ook hier om de hoek is een mountainbikeroute, en Hennie gaat ook wel mee. Verder houden we van wandelen, van actieve vakanties en Hennie tennist.”