Vernieuwde website Noordbarge één jaar: van steunkous naar drones

Zoals een oude knar krasser, vitaler en energieker wordt van een leuke thuiszorgmevrouw die hem een nieuwe steunkous aantrekt, zo werd onze statische en stoffige website www.noordbarge.info door een handvol nieuwe medewerkers en een nieuwe jas gerevitaliseerd en geüpdatet. Sinds ruim een jaar waait er een andere wind: met nieuwe krachten draait de website als een lier. De statistieken melden in een jaar meer dan 2.750 bezoekers en bijna 24.500 paginaweergaven. Gemiddeld blijft een bezoeker 2.50 minuten op de site en dat, zo weten kenners, is lang.

De websiteredactie startte met drie personen: Elgar, Henk en Klaas. Al vrij snel trad Sikko toe, gevolgd door Pieternel. Sinds kort maakt Wim deel uit van de ploeg. Daarnaast heeft Annie zich gemeld als medewerker in de tekstcorrectie. In een jaar is de redactie dus uitgedijd met 100%. Dat betekent niet dat we er zijn. Nog steeds zoeken we schrijvende en fotograferende medewerkers, mensen die kunnen werken in een team. De redactie komt eens per jaar bij elkaar om de lopende zaken, de koers, taakverdeling en mogelijke veranderingen te bespreken.

Vanaf het begin was ons doel per twee weken een (nieuws)bericht te plaatsen. Dat werd eens per week. Ook hier een verdubbeling van de oorspronkelijke opzet. De onderwerpkeuze is gevarieerd, dat kan gaan van vervuildwaterlozingen in het Oranjekanaal, AED’s, een sinterklaasviering en jaarvergadering, een agressieve buizerd tot de herdenking van Emmens bevrijding, een basisschool die zonder computers werkt en Noordbarge’s jaarlijkse Stoetbakkenfeest. En natuurlijk de serie ‘Straat in beeld’.

Tijdens de laatste redactiebespreking werd gesproken over het inzetten van drones om luchtfoto’s te maken, het uitnodigen van gastschrijvers, het interviewen van nieuwe bewoners en het beschrijven van bedrijven en meer. Ook gaan we experimenteren met onlinereacties op artikelen. Kortom, de nieuwe impulsen, de nieuwe ideeën, oftewel de nieuwe steunkous leidt naar meer beweeglijkheid, vitaliteit en energieke invalshoeken, misschien zelfs vanuit een drone.

Foto gemaakt door Inge Bousema