Verandering is de enige constante

Net als je denkt dat de website van plaatselijk belang Noordbarge lekker draait. We plaatsen mooie korte en lange berichten, soms echt nieuws als hete kolen in een klomp, soms heel oud nieuws over onze historie, soms met kritische reacties, soms met gastschrijvers. En dan ineens als een slag bij heldere hemel: functie elders! 

Onze coördinator, hoofdredacteur en taalkunstenaar Klaas van der Meulen heeft de opdracht aanvaard van zijn vrouw Inge om een keet in stad te gaan bewonen en oin poei is staarker as tien peerd’n. Een mooie keet met 4 verdiepingen in het centrum van Groningen vlak bij de Aa dat dan wel. Maar wel zonder de enorme groene tuin in het lommerrijke Noordbarge. Wat een verandering!. Maar niet alleen voor Klaas en Inge want in de negen jaar dat ze hier hebben gewoond was Klaas heel actief in het bestuur van Plaatselijk Belang en zeker ook voor deze website. 

De serie Straat in Beeld heeft hij met bezieling opgepakt. Op onze website lees je over de Boerhoorn:  “De meeste bewoners behoren tot de categorie senioren; pubers en hangjongeren zijn hier zeldzaam en bezienswaardig als boermarkeleden bij een paaldanssessie. Hoewel, . . . de laatste maanden is een kentering te zien. Van de negentien huizen gingen de laatste periode maar liefst vijf over in de handen van nieuwe bewoners”. Dit gaf kennelijk stof tot nadenken voor Klaas en Inge want regelmatig verhuizen is ze niet vreemd.  Maar man,man, wat n boudel, altied wat aans.  En wel moakt t kloar ?  

Klaas heeft zijn opvolging goed geregeld. Maar liefst 3 dames komen de nog-niet-diverse redactie versterken. Hartelijk welkom aan Jorien Huizing, Nannette Arndt en Mieke Katoen!  De coördinatie wordt voorlopig door Wim Boonstra gedaan. 

Ook heeft Klaas zijn laatste vergadering van het bestuur van Plaatselijk Belang gehad en is hij door het bestuur bedankt voor zijn bijdrage in Noordbarge. 

In het bestuur was Klaas altijd vol van nieuwe ideeën, en niet gauw tevreden met zaken zoals ze waren. Dat maakte dat  hij zich vol enthousiasme op nieuwe zaken stortte, zoals de website, maar ook de plaatsing van speel- en fitnesstoestellen. Mede doordat Klaas bleef volhouden is zijn er inmiddels toestellen geplaatst aan de Stroetweg, op de centrale brink en aan de Hooggoorns. Voor het bestuur zoeken we nog naar een opvolger voor Klaas.

We danken Klaas voor zijn bijdragen en wensen Klaas en Inge een goede toekomst toe ien Stad.

1 gedachte over “Verandering is de enige constante”

  1. Ontzettend jammer dat Klaas vertrekt, hij was voor mij de grote stimulator om met het schrijven van artikelen
    op de website door te gaan. Hij wist je steeds weer warm te maken over nieuwe onderwerpen. Met plezier mee gewerkt.
    Mijn ervaringen met Plaatselijk Belang en zijn voorzitter waren in het verleden niet altijd even prettig, maar Klaas was echt een verademing.

    Jan P de Vin

Reacties zijn gesloten.