Terra rookvrij!

Dat roken niet gezond is dat weten we al jaren. Tegelijk zien we dat er nog steeds jongeren zijn die met deze ongezonde gewoonte beginnen. Vanuit de overheid, zowel landelijk als binnen de gemeente Emmen, maar ook als schoolorganisatie willen we het roken ontmoedigen. 

Dat hebben we gedaan door het roken buiten op de pleinen te verbieden. Voor het VMBO was dit al jaren het geval maar nu hebben we dit ook voor het MBO besloten. 

Tegelijk beseffen we dat het roken van de leerlingen/studenten zich verplaatst. Daarom hebben we ook contact met de andere scholen en de gemeente Emmen. Waar lopen we tegenaan, wat kunnen we van elkaar leren en wat kan de gemeente voor ons doen. Allerlei vragen die we met elkaar bespreken. We bespreken dit ook met onze studenten. Uit onderzoek blijkt dat het percentage rokers onder jongeren door dit soort ontmoedigingsbeleid al jaren daalt. Wat we graag willen, bereiken we dus ook.

Tegelijk zijn we ons bewust dat het roken nu buiten ons gezichtsveld plaatsvindt met mogelijk overlast voor de buurt. Dit willen we te allen tijde voorkomen, maar we weten dat we dit niet altijd kunnen waarmaken. Daarom willen we u ook vragen om, als het nodig is, ons te informeren als deze overlast zich daadwerkelijk voordoet en mocht u nog een idee of een tip hebben dan vernemen wij dit graag. We hopen op begrip dat we in deze fase aan het ontdekken zijn wat wel en wat niet werkt.

Personeel en directie van Terra vo en mbo.

1 gedachte over “Terra rookvrij!”

 1. Jan P de Vin

  Wat een totaal zinloze en belachelijke actie het enigste wat de school bereikt is dat
  de leerlingen nu in een grote groep hinderlijk op de Huizingsbrinkweg
  staan bij de stoetbakken brink. Het is goed bedoeld maar de uitwerking is totaal averechts.
  Probeer nu eerst eens de leerlingen op het schoolplein te houden en daar niet te roken
  dan heeft het zin.

Reacties zijn gesloten.