Waarom de Scheperstraat niet Kampjesstraat heet is een raadsel. Maar liefst negen grasveldjes oftewel kampjes grenzen aan de Scheperstraat. Kinderkopjes maken dat fietsers wakker blijven en kinderen in kinderwagens gaan slapen. Slechts één woonhuis staat aan deze straat en twee grote gebouwen kijken erop uit: het AOC Terra en de hoofdvestiging van JW.Org. De school gaat zijn laatste jaar in; tweehonderd meter verderop verrijst de nieuwbouw.
Scheper betekent schaapherder en de naam doet de straat eer aan. Op enkele van de grasveldjes staan schapen. Soms kijken ze voorbijgangers loom aan met hun trouwe, enigszins onschuldige ogen, maar op een regenachtige dag houden de schapen zich gedeisd als middenstanders die een fiscale boekencontrole vrezen.
We lopen even heen en weer op een voorjaarsavond. Beginnend vanaf de Huizingsbrinkweg zien we links een schattig driehoekig brinkje dat in de herfst multitaskt en als een bladverzamelplaats dienstdoet. Ernaast, achter een manshoog groen hek een plantsoenachtig gebied van JW.Org. Wat zich daarachter afspeelt, daar kun je alleen maar naar gissen. We passeren zeven sprookjesachtige eiken. Op het schoolterrein drie grasveldjes: eerst een gewoon weitje waaraan lokalen grenzen, dan een schapenspeelterreintje met een hok waarin twee rechthoekige openingen, wie weet een in- en een uitgang voor de schapen, of een speciale voor de ooien en één voor de rammen en dan nog een veldje pal naast de school.
Nu terug vanaf de Middenstraat, weer met de blik op links: we zien eerst een driehoekig brinkje met daarop de geschiedenis van Noordbarge schitterend artistiek verbeeld op een ronde, houten zuil. Ernaast een schapenveld met een supergrote linde waaronder een bankje, dan een tweede schapenveldje met enkele schapen die van een bok dromen als bakvissen van opgeschoten jongens in het fietsenhok en voor het enige woonhuis nog een mooi privégrasveld dat een beetje golft als een verwaaid permanentje.