Stemmen, nu in de Fabriek

Op drie dagen stemmen in plaats van op één dag, 70-plussers die per brief mogen stemmen en nu ook een andere plaats om te stemmen in Noordbarge: wat een verschillen met vier jaar geleden. Het gebouw van AOC Terra staat inmiddels leeg en wacht op de sloopkogel. Een goede reden om een nieuwe plaats voor de stembus te vinden in Noordbarge, deze keer in CBK De Fabriek aan de Ermerweg. Wat een veranderingen allemaal.

De gemeente Emmen heeft de nieuwe maatregelen, sommige ten gevolge van het coronavirus, voortvarend aangepakt. Op 32 plaatsen kan in Emmen worden gestemd en op zes daarvan kan zelfs op drie dagen een stem worden uitgebracht. In CBK De Fabriek aan de Ermerweg 88B zijn mensen met een geldige stempas welkom op woensdag 17 maart 2021 van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Vanwege allerlei hygiënische maatregelen zijn er ook meer vrijwilligers aangenomen om de stemlokalen te bemensen. Alle medewerkers hebben daarvoor een onlinecursus moeten volgen en een toets moeten afleggen. Daarnaast moest er nog een speciaal webinar worden gevolgd met nuttige informatie.

Als het goed is heeft elke stemgerechtigde inmiddels een kandidatenlijst en een stempas ontvangen. Kiezers moeten uiteraard de anderhalvemetermaatregel in acht nemen en een mondkapje dragen. Ook wordt gevraagd de handen te desinfecteren. Noordbarge is klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wist u dat kiezers ook bij het tellen van de stemmen (in het gemeentehuis) aanwezig mogen zijn?

Meer info op https://gemeente.emmen.nl/verkiezingen

2 gedachten over “Stemmen, nu in de Fabriek”

  1. vraagje,
    Is er bij het CBK stembureau rekening gehouden met mensen die moeilijk ter been zijn
    je moet daar namelijk met een trap naar boven. Het zou prettig zijn als mensen hiervan op de hoogte zijn.

    Jan P de Vin

Reacties zijn gesloten.