Sportief Noordbarge

Waar vind je de mogelijkheid om op asfalt te surfen, te jeux-de-boulen, te fitnessen in de open lucht en vanaf een talud aan de Stroetweg naar beneden te sleeën? In Noordbarge natuurlijk. Dan moet er voor winters sleeplezier wel wat sneeuw liggen, maar toch! 

Bijgaande foto’s van Jan P. de Vin geven een goed beeld van de buitensportmogelijkheden voor oud en jong in Noordbarge.

Aan de Noordbargerstraat ligt een prachtige jeux-de-boules-baan die het hele jaar door gebruikt kan worden. Mooi beschut door de eiken, lekker even samen een balletje werpen. Echte jeux-de-boules-spelers spreken net zo lief van pétanque. Als ze goed bezig zijn vliegen Franse woorden als but (het houten balletje waarop gemikt wordt), embouchonner (een boule tegen het but plaatsen), perdu(e) (verloren) of triplette (een team van drie spelers) en meer, veel meer je om de oren..

Aan de Hooggoorns is een splinternieuw fitnessparkje aangelegd met vier fitnessapparaten. Zodra de coronasituatie het toelaat, we hopen in april, wordt er een instructie- en promotiefilmpje gemaakt dat op deze website te zien zal zijn.

Een nieuwe tak van sport is surfen op asfalt. En waar kan dat nou mooier dan op het geasfalteerde parkeerterrein van en naast Wildlands. 

B E W E E G   M E E   M E T   N O O R D B A R G E….