Sinterklaasfeest 2018

Sinterklaasfeest 24 november

Voor meer foto’s klik hier

In de school van AOC Terra wordt Sinterklaas binnengehaald. Meer dan dertig kinderen zitten klaar. Achter hen moeders, vaders, oma’s en opa’s. Er worden volop liedjes gezongen en het is heel gezellig. Vlaggetjes, een muziekinstallatie en dan…. drie Pieten. Ze zijn zo vaak door de schoorsteen geklommen dat de roetvegen zwart geworden zijn.

Sinterklaas is onder de indruk

Nog even en dan komt Sinterklaas zelf binnen. Het Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht is niet van de lucht. Statig schrijdt hij naar voren. Hij knikt en zwaait ingetogen en geeft bijna iedereen een hand. Er wordt geklapt, gezongen en gestampt. Een paar kinderen klemmen hun armen steviger om vaders of moeders hals. Sinterklaas is duidelijk onder de indruk van de fraai uitgedoste kinderen. Overal zien we pietenmutsen en -petten. De Pieten hebben het maar druk met pepernoten uitdelen. Als Sinterklaas zit wordt het stil.

Sinterklaaslied op hiphopmuziek

Om de beurt wordt iemand naar voren geroepen. Belangstellend vraagt hij naar hobby’s en schoolvakken. Dan is het weer tijd voor een liedje, deze keer Zie ginds komt de stoomboot. Op deze manier komen heel wat kinderen aan de beurt. Wat hebben we toch een moderne Sinterklaas, hij verblikt of verbloost niet als er strakke beats klinken uit de speakers: een sinterklaaslied op hiphopmuziek…. Er wordt gedanst op de muziek en dan is het tijd voor de pakjes.

Pakjes uitpakken

Een voor een mogen de kinderen naar voren komen om hun cadeau in ontvangst te nemen. Bij een groot cadeau moet een van de kinderen Piet helpen met het lezen van de naam op het pak. Uitpakken mogen ze pas als ze samen met de Sint hebben afgeteld. Even lijkt het alsof ze allemaal hetzelfde cadeautje hebben gekregen. Maar nee, er is toch bij vele kinderen rekening gehouden met hun verlanglijstje: een winkelwagentje, een vrachtauto, een transformer, een poepspel en ga zo maar door. De kinderen kijken bij elkaar of laten een ander zien wat ze gekregen hebben.

High-fivend vertrekt Sint Nicolaas

Tot slot mogen de kinderen met Sinterklaas en de drie Pieten op de foto. Daarna is het tijd om afscheid te nemen. “Dag Sinterklaasje, daag, daag…” wordt ingezet. High-fivend met de kinderen en de vloer bezaaid met pepernoten achterlatend verlaat Sint Nicolaas het feest. Tot volgend jaar! De sinterklaasmiddag werd georganiseerd door Erna de Jonge en Lagon Latour van de werkgroep Gezelligheid van plaatselijk belang Noordbarge.