Sinterklaas 2023 in Noordbarge

Vele hartjes klopten ook in Noordbarge dit jaar wat sneller voor de magische tijd van de beroemde kindervriend en zijn knechten. Was het zaterdag 18 november nog de algemene intocht van Sinterklaas in Emmen, een dag later stond de goedheiligman met twee pieten al op de stoep in Noordbarge. De organsatie werd dit jaar ondersteund door Jordi van der Werf. Bijna 30 kinderen met ouders, opa’s en oma’s hadden zich verzameld in het Terra in Noordbarge. 

Fashion Piet zag er dit jaar erg goed uit, maar haar collega Piet had toch wel aardig wat problemen. Hij had erg veel pijn en zijn voet moest verbonden worden, gelukkig had Jordi genoeg verband bij zich. Later bleek echter dat deze Piet wel kon dansen, navraag liet de werkelijke reden weten. Eerst hadden pepernoten en ander snoepgoed ervoor gezorgd dat zijn voet weer helemaal beter was, in tweede instantie waren het toch de hoge daken waarvoor deze Piet bang was. En om niet omhoog te hoeven, had Piet zijn blessure maar in scène gezet. Sinterklaas moet maar eens een hartig woordje met hem praten. Wellicht bieden de lege jutezakken dit jaar ruimte om deze Piet mee terug te nemen naar Spanje.

Aan muziek, dans, snoep en chocolda geen gebrek. Het Plaatselijk Belang Noordbarge had onder leiding van Erna en Lagon uitstekende voorbereidingen getroffen. Iedereen genoot van de heerlijke versnaperingen. Voordat het tijd was voor de kado’s, had Jordi de enige echte Sinterklaarquiz meegenomen. Er werden, onder leiding van twee ouders, twee teams gevormd. Beide teams namen het tegen elkaar op om zo snel mogelijk de juiste vragen te beantwoorden. De winnaar zou recht hebben op de eeuwige roem. Na meerdere rondes gespeeld te hebben was Jordi echter vergeten de stand bij te houden. Dus de roem werd verdeeld over beide teams. Toen was het tijd om het grote boek van Sinterklaas erbij te pakken om na te gaan wie zich wel, en wie zich niet gedragen had. Wat bleek, Sinterklaas had moeite met lezen dus werden de kados zomaar aan alle kinderen uitgedeeld. Toen iedereen zijn of haar pakje had ,was het uitpaktijd en werd er meteen met het eerste speelgoed gespeeld.

Niet veel later moest Sinterklaas ook verder. Voor een man op leeftijd heeft hij rond deze tijd een erg drukke agenda met veel belangrijke bezoeken. Onder de melodie ♪♪ dag sinterklaasje, da-aag, da-aag, da-aag, dag-aag zwarte piet ♪♪, werd hij uitgezwaaid. Daarna was het ook tijd voor de kinderen en ouders om naar huis te gaan. Bij het verlaten van het Noordbarger Sinterklaarhuis kreeg iedereen nog een overheerlijke chocoladeletter mee.

Namens Plaatselijke Belang Noordbarge, 
dank Sinterklaas, dank Pieten, dank Jordi. 

Natuurlijk hopen we iedereen volgend jaar weer te zien.