Sint in Noordbarge

De dag waar de kinderen van Noordbarge reikhalzend naar hebben uitgekeken was eindelijk daar. Op 23 november kwam de Sint naar Noordbarge. Met een viertal Pieten kon de Sint in het gebouw van het Terra College er een waar feestje van maken. Er werd gezongen, gedanst en uiteraard gesnoept. 

Onder het genot van wat koffie, ranja en speculaas werd er door jong en oud geknutseld aan Pietenmutsen. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog en begeleiding van Knutselpiet en Pieternel. Deze dames wisten de stemming er goed in te brengen.

Sint werd natuurlijk verwelkomd met het gebruikelijke ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’ om vervolgens met alle kinderen even kort te kletsen. Tijdens deze gesprekken kwam veel vertrouwelijke informatie aan bod. Zo kwamen we te weten dat Daan ook wel Koning Patat genoemd wordt, er zeemeerminnenlessen bestaan en dat de moeder van Dean heel verlegen wordt van Sinterklaas.

Discopiet en Hoofdpiet maakten er daarna nog even een rommeltje van en deelden hier en daar pepernoten, al dan niet op iemands hoofd, uit. Aansluitend kregen alle kinderen een presentje. Hoe de Sint toch ieder jaar exact het goede cadeau voor ieder kindje weet te vinden, mag Joost weten, maar het is hem wederom gelukt. Uiteraard heeft hij enorm veel hulp gehad van de dames van de gezelligheidscommissie die een groot compliment verdienen voor dit geweldige feest.

Meer foto’s hier