Ophalen oud papier verandert

Het bedrijf Virol dat de containers voor oud papier regelt, wil vanaf nu werken met een gesloten container. Een gesloten container zou veiliger zijn. Prima natuurlijk, maar voor de ophalers van oud papier betekent dat, dat nadat het papier is opgehaald, men het papier met de hand in de container moet gooien. De tractor kan er immers niet meer inrijden en dan het papier in de container kiepen.

Deze gewenste verandering zorgde voor veel discussie in het bestuur van Plaatselijk Belang. Belangrijke vraag: moeten we doorgaan met het ophalen of ermee stoppen? Een paar dingen die in deze discussie ook meespeelden waren: de oudpapierprijs is dalende en ook de hoeveelheid papier wordt kleiner. Er werd besloten de vraag wel of niet doorgaan voor te leggen aan de mannen die meewerken om het papier op te halen. Alle medewerkers in de maanden mei, juni en juli zijn gevraagd wat zij hiervan vonden.

Het positieve nieuws is dat alle twaalf mannen positief hebben gereageerd. De werkwijze is nu: vanaf mei wordt het papier handmatig in de gesloten container gegooid. Na drie maanden wordt bekeken hoe het is bevallen en dan geven we antwoord op de vraag of we wel of niet doorgaan met het ophalen. Wordt vervolgd dus.