Noordbarge schiet weer raak

Op 22 april, tweede paasdag 2019, was het weer raak. Het sinds jaren bekende Neuties Schieten Noordbarge vond plaats bij “de Boerderij” aan de Middenstraat in het Darp. In Noordbarge werd van oudsher geschoten “achter op de deel” op de mestplank. Deze werd voor deze gelegenheid wel even schoongemaakt. Nadat jaren geleden de traditie weer is opgepakt in de buurt van de Hooggoorns is “de Boerderij” al 15 jaar de plek waar jong en oud elkaar ontmoet.        

Maar liefst 30 kinderen namen deel aan het eieren zoeken waarbij de grondig verstopte 150 eieren in een mum van tijd werden opgespoord.  Maar niet alleen kinderen hadden plezier, ook oudere Noordbargers, zoals de 81-jarige Geert Nijhof, genoten van het samenkomen.

Naast het uitwisselen van nieuwtjes over de FC van het naburige Emmen werd er geschoten met stalen kogels op de riege walnoten. Niet te fanatiek want de ondergrond bepaalt het lot, een stevige min of meer vlakke eiken mestplank wordt gemist.  Discussie over dik en dun schieten is dan ook onvermijdelijk, missers zijn heel gewoon maar het verlies gaat van de grote hoop. Met een hapje en een drankje werd in het zonnetje het voorjaar gevierd.  

Ook een aantal bijna nieuwe inwoners van Noordbarge, hun huis is nog in aanbouw, voelden zich nu al thuis in Noordbarge. Zo schieten we met het “Neuties Schieten” eigenlijk allemaal raak. 

Meer foto’s hier