Noordbarge raakt de laatste noot weer als vanouds

Op 18 april, 2de paasdag 2022, was het na 2 jaar afblazen weer tijd voor het traditionele Neuties Schietn bij “de Boerderij” aan de Middenstraat in het Darp. In Noordbarge werd van oudsher geschoten “achter op de deel” op de mestplank. Deze werd voor deze gelegenheid wel even schoongemaakt. Nadat jaren geleden de traditie weer is opgepakt in de buurt van de Hooggoorns is “de Boerderij” al 17 jaar de plek waar jong en oud elkaar ontmoet. De laatste keer was in 2019 waarna door corona 2 keer werd overgeslagen.

De 20 aanwezige kinderen zochten de niet al te lastig verstopte eieren snel en hadden veel plezier met de Paashaas. Jordy van de Werf startte met spectaculaire springstelten en wist ook met allerlei andere spellen de kinderen goed bezig te houden. Maar ook 30 tot 40 oudere, jonge en nieuwe inwoners van ons dorp genoten van het samenkomen zonder beperkingen.

Het promotiefeest van FC Emmen op het Raadhuisplein was ook door menig Noordbarger bezocht en vormde een mooi onderwerp voor gesprekken. En uiteraard werd er geschoten met stalen kogels op de rieg walnoten. Niet te fanatiek want de ondergrond bepaalt het lot, een stevige min of meer vlakke eiken mestplank wordt wel gemist. Discussie over dik en dun schieten is dan ook onvermijdelijk, missers zijn heel gewoon maar het verlies is hier goed te dragen. De winst is ook beperkt.

Met een kop koffie, een kop snert en een drankje werd in het zonnetje het afscheid van de winter en de start van het voorjaar gevierd. Het “Neuties Schietn” was weer ouderwets gezellig. Op naar het Stoetbakken!

Voor nog enkele foto’s klik hier (of hier op Google)

1 gedachte over “Noordbarge raakt de laatste noot weer als vanouds”

Reacties zijn gesloten.