Nomineer je “Beste buur van de Gemeente Emmen 2019”!

Heb jij een buurman of buurvrouw die veel voor jou en anderen doet? Ken je iemand in je buurt die altijd een oogje in het zeil houdt en die altijd vriendelijk is tegen de spelende kinderen in de straat? Geef hem of haar dan op de voor de verkiezing ‘Beste buur van de Gemeente Emmen 2019’.

De winnaar wordt tijdens Burendag – zaterdag 28 september – in de bloemen gezet.

Buurtbemiddelaar Anton Willemsma, oud-voorzitter wijkvereniging Emmermeer Jan Vos en de winnares van vorig jaar Lucy Jalving vormen de jury. De winnaars worden op Burendag in de bloemen gezet door wethouder Robert Kleine.

Buren nomineren kan tot woensdag 18 september door een mail te sturen naar: buurtbemiddeling@sednaemmen.nl

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers burenconflicten helpen oplossen. De buurtbemiddelaars hebben eerst een gesprek met iedere buur afzonderlijk, waarna een gezamenlijk bemiddelingsgesprek volgt op neutraal terrein. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen, zoals irritaties over bijvoorbeeld harde muziek, stank, hondengeblaf of een verkeerd geparkeerde auto. De bemiddeling is gratis en de bemiddelaars hebben geheimhoudingsplicht. U kunt Buurtbemiddeling Emmen telefonisch bereiken op nummer 06-12813261