Nieuwjaarsreceptie 2023

Geen actieve herinnerringen.

Op 8 januari troffen veel inwoners van Noordbarge elkaar in ons Hotel ten Cate. Iets minder zoenen, een schuchtere hand maar niets herinnerde aan de afgelopen 2 jaar. Sommige inwoners gaven aan dit ook bewust weg te drukken en gewoon weer vooruit te kijken. Een mooi voornemen.  Corona lijkt ver weg maar de tijd zal het leren. In ieder geval was het ouderwets gezellig op deze nieuwjaarsvisite van Plaatselijk Belang Noordbarge. 

Het bestuur stond in een keurig rijtje de gasten op te wachten en de bediening was als vanouds. Ook het lied van Noordbarge wordt onder begeleiding weer uit volle borst meegezongen.  Hoewel …….  Koos Salomons bemerkte een klein verschil tussen oude Noordbargers en nieuwe Noordbargers. Het is onduidelijk of grijs haar of geboorteplaats een rol speelt, ook is het de vraag hoe lang je in Noordbarge zou moeten wonen om een Noordbarger te zijn. 

Toch is deze keer een groot verschil. 

Na jaren een nieuwjaarsspeech te hebben gehoord van Onno te Nuyl richtte deze keer Erna de Jonge het woord tot onze inwoners. Per woord groeide ze in haar rol als voorzitter – interim zoals ze zelf benadrukte – en na enkele woorden van dank aan haar voorganger sprak ze de wens uit dat we elkaar nog zouden treffen tijdens de activiteiten die er komend jaar worden georganiseerd. Ze verwees naar het huis-aan-huis verspreidde boekwerkje met activiteiten. Ze staan ook op de site.

Inwoners mompelden iets van: “Onno, prima voorzitter en leve de nieuwe voorzitter”. 

Vervolgens werd het gewoon weer gezellig in Hotel ten Cate. We kunnen zonder actieve herinnering aan 2021 en 2022 gewoon uitzien naar een fijn 2023. Vertrekkende bezoekers kregen een heel mooi cadeautje mee; champagne met 2 glazen voorzien van het logo van Noordbarge.  De champagne werd positief door een emeritus hotelier beoordeeld dus dat moet goed smaken!