Nieuwjaarsbijeenkomst Noordbarge op 6 januari 2019

Wat een gezellige bijeenkomst is het, de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari bij Ten Cate. Weer zo’n leuke traditie in Noordbarge: iedereen die wil komt bij elkaar om het nieuwe jaar in te luiden en dat zijn er deze keer nogal wat. Een hapje, een drankje, verhalen, en een paar toespraken. Hans ten Cate is verheugd zoveel Noordbargers te ontmoeten in zijn zaak. Kleurrijk werk van de Toyisten draagt een steentje bij aan de vrolijke boel. Er is een bar opgesteld in een hoek en de obers doen meer dan hun best met het aanslepen van drankjes en lekkere hapjes.

Meer kinderen: een positieve ontwikkeling

Voorzitter Onno te Nuyl houdt een nieuwjaarstoespraak. Hij begint al goed met: “Ik ben trots op Noordbarge.” Hij benoemt een aantal belangrijke zaken die zijn trots rechtvaardigen. Dreigde Noordbarge tien jaar geleden te vergrijzen, nu worden er steeds meer kinderen geboren: een zeer positieve ontwikkeling. Tegelijkertijd memoreert hij de bescheidenheid van Noordbargers. De oproep in de nieuwsbrief om aan de slag te gaan met diverse activiteiten zou nog meer vrijwilligers op kunnen leveren.

Nieuwjaarspresentje

Fotograaf Henk Zwols wordt gecomplimenteerd met zijn fotografie voor de website. Ook de foto’s bij dit artikel zijn van zijn hand. Te Nuyl is op dreef. Hij kondigt aan dat er weer een nieuwjaarspresentje is voor de aanwezigen. Deze keer is het een boekje van de hand van illustrator, (reclame)tekenaar, striptekenaar, Jan van der Voo. De titel is ‘Lopend Buffet’. Het is een boekje met zogenaamde Word-Gags. Op humoristische wijze maakt hij een tekening bij een woord waarbij vaak een dubbele betekenis aan het licht komt. De opbrengst van deze uitgave gaat naar een Taalpunt in Emmen, bedoeld om de laaggeletterdheid te bestrijden. Voor de vierde keer op rij is er gekozen voor een cadeau dat een band heeft met Noordbarge; Van der Voo ontwierp ook het logo.

Het Noordbarger Volkslied

Natuurlijk is er ook een momentje voor samenzang. Uit volle en halfvolle borst wordt het Noordbarger Volkslied gezongen. Deze keer helaas zonder pianobegeleiding. Maar hoe het ook zij: iedereen staat op en zingt mee. Opvallend is dat de aantrekkingskracht voor deze bijeenkomst zo sterk is dat er zelfs toekomstige Noordbargers aanwezig zijn. Zo mochten we dhr. en mevr. Houben begroeten, die volgende week hun nieuwe huis betrekken bij de brug. Ben Houben werd al bekend in Noordbarge als zelfbouwer; we schreven al eerder over hem.

Voor nog een paar foto’s klik hier