Nieuwbouw Terra College bereikt hoogste punt

Op maandagmiddag 14 oktober werd gevierd dat het hoogste punt van de nieuwbouw van het Terra College is bereikt.

Om één uur stonden op het bouwterrein aan de Huizingsbrinkweg mensen van bij de bouw betrokken bedrijven, zoals Wind Design&Build, Brands Bouw, Niemeijer Installatietechniek en De Waard Grondverzet, samen met wat leraren en leerlingen van het Terra College en enkele vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Noordbarge. Met een voorzichtig zonnetje erbij zag het er allemaal feestelijk uit.

Henk Reuvers van het Terra heette iedereen welkom en legde heel kort uit wat er in de paar maanden sinds de zomervakantie allemaal is gebeurd, met als één van de hoogtepunten het precisiewerkje van het plaatsen van de trappen. Henk vertelde dat het allemaal toch wel erg vlot is gegaan, ondanks een kleine vertraging door archeologische vondsten en de aanwezigheid van vleermuizen.

Vervolgens kreeg leerling Rowen het woord. Hij zei dat het bijna niet voor te stellen is dat de bouw nog maar een paar maand geleden is begonnen en dat het nieuwe gebouw er over een paar maanden staat en volgende zomer al in gebruik genomen wordt. Namens het Terra bood Rowen alle aanwezigen patat en een gehaktbal aan om de feestelijke gebeurtenis van het bereiken van het hoogste punt te vieren.

Jeroen Schuring van Wind Design&Build roemde in een kort woordje de goede en nog de steeds beter wordende samenwerking tussen school, bouwers en buurt.

Daarna werd er nog wat nagepraat onder het eten van gehaktbal en patat, kort daarvoor gebracht door de Zandsteeg. Tegen tweeën ging iedereen weer aan het werk, naar school of naar huis.

Foto’s: Karin Bazuin

2 gedachten over “Nieuwbouw Terra College bereikt hoogste punt”

Reacties zijn gesloten.