Nieuw sportveldgras aan de Huizingsbrinkweg

Zoals leerlingen met een nieuwe schooltas, docenten met een nieuw broodtrommeltje en directrices met nieuwe stilettohakken onder een nieuw mantelpakje naar school gaan na de vakantie, zo begint AOC Terra straks met een nieuw sportterrein aan het nieuwe schooljaar.

Met een daverend geweld en superpower rijdt een tractorchauffeur van loonbedrijf Fuhler stapvoets met een groene Fendt 714, 150 pk, met erachter een stoere Maschio frees over het sportveld aan de Huizingsbrinkweg. Aan het eind van elke baan wordt het muisstil, keert de tractor en begint een nieuwe baan. Vaalgroen wordt grijszwart, stevig wordt zacht, onder wordt boven. 

Dit terreinrenovatieproject gebeurt in opdracht van de gemeente Emmen en lijkt een soort cadeautje voor AOC Terra, vaste gebruiker van het sportveld. Maar wat gebeurt er nu precies? We vragen het Fuhler.

Een medewerker vertelt: “Met de frees wordt de oppervlaktegrond 20 centimeter diep omgewoeld. We doen niet het gehele terrein, de noord- en de oostkant blijven zoals het is. Daarna brengen we compost op die vervolgens wordt doorgespit. Dan wordt de oppervlakte uitgevlakt met een lasergestuurde kilverbak. Als laatste komt er nog kunstmest op en dan wordt het ingezaaid met een sportveldenmengsel. We zijn een paar dagen bezig met deze klus en nee, wat de kosten zijn vertel ik liever niet, haha.”