Neuties schieten en eieren zoeken op Tweede Paasdag

Ook dit jaar vond in Noordbarge weer het traditionele neuties schiet’n plaats. Net als de vorige jaren, werden er daarnaast eieren gezocht door de kinderen.

Maar deze keer gebeurde dit niet buiten bij de Boerderij, maar binnen in de sporthal van het Terra. Omdat de weerspoorspellingen veel regen verwachtten midden op de Tweede Paasdag, besloot het bestuur om het te verplaatsen. Gelukkig waren we welkom in het Terra. Via de mail werden zaterdag nog zoveel mogelijk Noordbargers geïnformeerd over de verplaatsing van dit evenement.

Vanaf elf uur druppelden de volwassen Noordbargers en de kinderen binnen. Er was eerst koffie met cake en wat fris voor iedereen in de hal van het Terra. Daarna konden de kinderen eieren zoeken. Ongeveer dertig kinderen deden hier enthousiast aan mee. Jordi van de Werff had een groot aantal speeltoestellen klaargezet in de sporthal, waar de kinderen zich daarna konden vermaken.

Achterin de sporthal was een rij noten klaargelegd. Een groepje volwassenen probeerde hier op een gladde vloer, de noten met een plastic jeu de boules bal vanaf de achterste te raken. Deze keer kwam het echt aan op precies gooien. Heel anders dan bij de boerderij waar je toch niet kon voorspellen welke kant de kogel opsprong op een hobbelige ondergrond van ongelijk liggende klinkers. Maar op deze gladde vloer lukte het zowaar enkele van de deelnemers de achterste één of twee noten te raken.

De andere volwassenen vermaakten zich uitstekend: er was zoal altijd veel bij te praten met buurtgenoten. Er waren naar schatting ongeveer dertig volwassenen aanwezig.

De inwendige mens werd intussen voorzien van een drankje en een hap. Er waren broodjes knakworst en broodjes hamburger. Deze hamburgers werden met zorg gebakken door een lokale bijna professionele bakker. Ze gingen er goed in.

Rond één uur hielpen velen van de aanwezigen nog even mee het Terra weer netjes achter te laten, en daarna ging iedereen weer naar huis.

Deze neuties-schiet en eieren-zoek activiteit was wat anders dan voorgaande jaren, maar zeker niet minder geslaagd.