N34 tussen Erm en Emmen dicht in het weekend van 20-23 november

Van vrijdagavond 20 november 20:00 uur tot maandag 23 november 2020 06:00 uur is de N34 dicht tussen Erm en Emmen. Het westelijk deel van de Rondweg Emmen krijgt nieuw asfalt, voegovergangen en een vangrail. Verkeer van en naar Emmen kan omrijden via de N381 (Frieslandroute) en Sleen (N376). 

Omleidingsroutes
Verkeer vanuit noordelijke richting (Borger/Groningen) voor de richting Emmen kan omrijden via de N381 (Frieslandroute). Verkeer vanuit zuidelijke richting (Coevorden) voor de richting Borger/Groningen kan omrijden via afrit Erm, N376 (richting Sleen) en de N381 (richting Emmen). Verkeer vanuit knooppunt Holsloot richting Emmen kan omrijden via de A37, afrit Emmen-Zuid en de Nieuw Amsterdamsestraat.

Gewijzigde verkeerssituatie 
Na de weekendwerkzaamheden rijdt het verkeer bij knooppunt Emmen-West via een tijdelijke bypass over het nieuwe viaduct ‘Klinkmolen 2’. Aannemer Van Spijker Infrabouw start dan met de renovatie van de oude (huidige) rijbaan en het viaduct ‘Klinkmolen 1’, de fly-over en de op- en afritten. Daarmee begint de volgende bouwfase die duurt tot het voorjaar 2021. Hiervoor zijn geen wegafsluitingen nodig.   

Nieuw knooppunt Emmen-West 
Bij knooppunt Emmen-West sluit de N34 aan op de Rondweg Emmen (N391). In opdracht van de provincie Drenthe bouwt Van Spijker Infrabouw een nieuw knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen door de bouw van onder meer een fly-over. Daarnaast wordt dit deel van de N34 verdubbeld met 2 rijstroken per rijrichting. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. De planning is dat het werk eind 2021/begin 2022 klaar is.