Muren AOC Terra beschilderd door leerlingen

Het zal fietsers die over de Huizingsbrinkweg rijden niet zijn ontgaan: vrolijke afbeeldingen in even vrolijke kleuren sieren de buitenmuren van de school. “Pas vorige week ontstond het idee. De praktijklokalen staan leeg en ze wilden graag de laatste lesweken op een leuke manier invullen. Artistiek ook nog èn leerzaam.” Aan het woord is Karin Siebring van Ka’s Design, een bedrijf dat kunst, street-art en live-painting workshops levert aan scholen, buurt- en clubhuizen en meer. “Wij doen ook veel klussen met en via de Kunstbeweging in Emmen.”

‘Bye bye, zwaai zwaai’

Gedurende anderhalve dag mogen de leerlingen in kleine groepjes aan de slag. Karin en Hein doen het voorwerk en schetsen de grote lijnen en dan kunnen de leerlingen de muurschilderingen afwerken en inkleuren. “Het doel is de school te promoten. De leerlingen schrijven ook allerlei quotes op de muren, bijvoorbeeld ‘Bye Bye’,” Zwaai zwaai’ en ‘Tot in de toekomst’. Misschien is het wel jammer dat we nu pas aan de slag gaan, net voordat de school wordt afgebroken,…”

Nieuw tractormerk John Fendt MF

Maar zijn spuitbussen niet heel milieu-onvriendelijk met al die gassen, vragen wij aan de mensen van Ka’s Design? Karin Siebring: “De door ons gebruikte spuitbussen zijn van goede kwaliteit en cfk-vrij. Ze zijn watergedragen, dat wil zeggen dat ze het milieu zo weinig mogelijk aantasten. De kosten zijn hierbij ook belangrijk.” Hein vult aan: “Wij gebruiken goede en daardoor ook duurdere materialen. Ook zorgen we ervoor dat de leerlingen beschermd werken. Ze dragen overalls, mondkapjes en handschoenen en als ze willen zelfs kapjes over de schoenen. Karin: ”Als je goed kijkt zie je dat de tractor elementen van John Deere, Massey Ferguson en Fendt heeft. Er is hier gekozen voor de nieuwe naam: John Fendt MF!”

Foto’s gemaakt door Karin Siebring, Klaas van der Meulen en Carola Paas
Voor meer foto’s klik hier