Motortoertocht 2018


Voor alle foto’s klik hier

Nog niet eerder gebeurd in 20 jaar… Vorig jaar hebben we de motortoertocht wegens weersomstandigheden niet door kunnen laten gaan. Gelukkig waren de weergoden ons dit jaar wel goed gezind. Om 11.00 uur stonden 26 motoren en 36 personen klaar voor vertrek. Behalve de ‘oude garde’ waren er dit jaar ook weer nieuwe gezichten bij. Het blijkt toch elk jaar weer een gezellig weerzien!

Naar Duitsland

Vanaf de Brink reden we gelijk naar Duitsland. Tot Emlichheim voor de meesten nog een bekende weg, maar na een paar afslagen had menigeen geen idee meer waar we reden. Ontspannen achter de ‘voorrijder’ aan in een onbekende omgeving die toch zo dichtbij huis is. Ringe, Esche, Lohne, en Ohne om maar een paar plaatsen te noemen. Na ongeveer 90 km was er bij de HaddorferSee een tussenstop. Even bijkletsen, onder het genot van een kopje koffie en een broodje. Goed voor het groepsgevoel en de gezelligheid.

Koeien als toeschouwers

Na de koffie verder gereden in een heuvelachtige omgeving richting Bad Bentheim. Een totaal ander landschap als in ons eigen Drenthe. Een stevige wind, af en toe wachten voor een stoplicht met koeien als toeschouwers, die de sliert aan motoren hoofdschuddend nakeken. De wegen werden hier smaller, waarbij we enige tijd fietsroutes hebben gevolgd. Prima, zolang het maar geen fietspad werd. Op de doorgaande weg richting Weerselo. Even het gas erop. De toertocht ging verder door Twente, waarbij we o.a. door Saasveld, Albergen en Geesteren zijn gereden. De tweede stop was in Beerzerveld. Even wat drinken én letterlijk bijtanken.
Na ongeveer 230 km waren we weer terug op de Brink in Noordbarge. Traditiegetrouw werd daar de dag afgesloten met patat en een snack.
Al met al een geslaagde motortoertocht!

Geert, Johan, Emile en Jan