M&GEZOND!

M&GEZOND! Wat is het en hoe werkt het?
Gezondheid is een breed begrip. Veel mensen denken bij het woord gezondheid aan voeding en bewegen, maar  gezondheid is meer! Sociale contacten (met buurtbewoners), een leuke hobby, voldoende ontspanning en een goede nachtrust zijn allemaal belangrijk voor onze gezondheid.

Wat is M&GEZOND!?
Met M&GEZOND! daagt Gemeente Emmen  inwoners uit hun buurt, wijk of straat een beetje gezonder te maken door een idee te ontwikkelen dat gezond voelen en gezond zijn bevordert. Dit idee moet worden uitgevoerd door, voor en met bewoners. Op de website www.emmengezond.nl vind je onder het tabblad ‘Initiatieven’ tal van voorbeelden van dergelijke ideeën die door bewoners zijn bedacht, voor bewoners zijn bedoeld en met bewoners worden uitgevoerd.

We gaan hierbij uit van positieve gezondheid van Machteld Huber. In het kort betekent dit dat we uitgaan van wat voor de persoon in kwestie mogelijk is ook al is iemand niet volledig gezond van lijf en leden.

Hoe werkt het?
Een idee kan vaak pas worden uitgevoerd als er voldoende geld voor is. Soms  heeft een plan een (financieel) zetje in de rug nodig om te kunnen worden uitgevoerd. Dat is één van de manieren waarop M&GEZOND! kan helpen jouw idee uit te voeren. We kunnen je ook meehelpen om je plan goed op papier te zetten en we denken met je mee over wat je nog meer zou kunnen doen om jouw idee tot een succes te maken. We kunnen je adviseren of in contact brengen met andere initiatiefnemers.

Heb je een idee voor een sportief event, dan helpen de buurtsportcoaches van de Gemeente Emmen je graag. Ons team bestaat uit medewerkers én inwoners van Gemeente Emmen. Want van wie kunnen we nu beter horen wat er in jouw buurt speelt? We komen wekelijks bij elkaar om de aanvragen te bespreken. Zo weet je al binnen een week of jouw gezonde idee met subsidie wordt ondersteund. Heb jij een leuk idee voor jouw buurt of wijk? Kom in beweging en neem contact met ons op! Kijk voor meer informatie op de website www.emmengezond.nl. Daar kun je een aanvraagformulier downloaden en je aanvraag indienen. Je vindt ons ook op Facebook.