Maandag 6 september 2021 start laatste bouwfase Knooppunt Emmen West

Knooppunt Emmen-West nadert zijn voltooiing. De laatste bouwfase start op maandag 6 september 2021. Om het werk te kunnen voltooien is het nodig om de op- en afrit van de N34 aan de westzijde tijdelijk te sluiten. We hebben zo de ruimte om de bouwwerkzaamheden veilig uit te voeren. In ongeveer tien weken tijd wordt het laatste deel van de fly-over afgebouwd en het wegennet opnieuw ingericht. De verwachting is dat medio november alle verkeersstromen van knooppunt Emmen-West, in de definitieve situatie, open zijn voor het verkeer.

Wat gaat dicht?

  • De afrit N34 Emmen-West, vanuit de richting Borger/Groningen, naar de Rondweg Emmen (391). 
  • De oprit vanaf de Rondweg Emmen naar de N34 richting Erm/Holsloot. 
  • De kruising Oude Rijksweg met de landbouwweg langs de Slenerstroom.

Omleiding

  • Verkeer op de N34 komend vanuit Borger/Groningen richting de Rondweg Emmen rijdt door tot de volgende afrit Erm/Sleen. Verkeer kan daar draaien via de af- en oprit, en vervolgens afslaan voor de Rondweg N391 Emmen.
  • Verkeer komend vanaf de Rondweg Emmen richting Erm / knooppunt Holsloot rijdt om via de oprit van de N34 in noordelijke richting (Borger/Groningen). Verkeer kan daar draaien via de af- en oprit van de Frieslandroute (N381) en richting Erm / knooppunt Holsloot.

Via de omgevingsapp gaan wij de gebruikers elke week op de hoogte houden van de voortgang van deze laatste bouwfase en plaatsen wij ook regelmatig foto’s zodat er een goed idee krijgt van de werkzaamheden.

Met vriendelijke groet,
namens Van Spijker Infrabouw,
Henk Bos
omgevingsmanager.