Lijsttrekkers in debat in Hotel ten Cate

Op 25 februari 2019 van 20.00 – 22.00 uur vond op initiatief van D66 een lijsttrekkersdebat plaats. De locatie was hotel Ten Cate. Het debat werd gehouden tegen de achtergrond van de verkiezingen van de Provinciale Staten op 20 maart a.s.

Deelnemers aan het debat waren Cees Bijl ( PvdA), Henk Jumelet (CDA), Anry Kleine Deters (D66) en Ton Serlie (VVD). De laatste verving lijsttrekker Henk Brink, die andere verplichtingen had. Er waren naar schatting 110 toehoorders in de zaal, overwegend lieden die hun keuze naar alle waarschijnlijk al gemaakt hadden. De meesten leken lid te zijn van een partij.

In de eerste ronde kregen de lijsttrekkers ieder 5 minuten de tijd om aan te geven waarom men op hun partij zou moeten stemmen. Enig verschil in presentatie-ervaring bleek hier wel. Om objectief te blijven laten we in het midden voor welke lijsttrekker hier sprake van was.

In de volgende ronde mocht elke lijsttrekker een stelling inbrengen. Deze stelling werd toegelicht, waarna de drie andere lijsttrekkers erop mochten reageren waarom ze het al dan niet ermee eens waren. Hierna kreeg de zaal het woord. Men kon de betreffende lijsttrekker bevragen of de stellingname bekritiseren.

Na twee stellingen was er een korte pauze waarna de laatste twee stellingen aan de orde kwamen. Na afloop dronken de lijsttrekkers en aanwezigen nog een glaasje. Dit verliep in een plezierige, gemoedelijke sfeer, zoals het hoort bij Drentse verkiezingen.

Klik hier voor een video