Kort verslag jaarvergadering PBNB 2023

Jaarvergadering Plaatselijk Belang met gehaktbal en mystery guest gaat derrann!

Op 17 november 2023 was het weer zover: de jaarvergadering Noordbarge. Alleen deze keer was het verdacht druk in het Terracollege. 
Is er onrust in het dorp? Houdt iedereen zich ineens aan de 30 kilometer, is er geen gedoe met oud papier?
Nee we kunnen gerust zijn, de jaarrekening klopte gewoon en we konden ons uitspreken over diverse zaken waaronder hoe we de papierinzameling gaan doen. 

Ook de plannen met de HAKA-boerderij veroorzaakten niet veel onrust in ons “boerendorp”. 
Peter van Dijk lichtte ter vergadering toe wat zijn plannen daarmee waren. De verkoop van een stukje grond op de voormalige Terra-locatie aan de Wachttoren zorgde voor iets meer reuring. Wat hebben we daar als dorp aan?

Wel gaf de mededeling van de Stoetbakkencommissie reden tot grote ongerustheid. Na het Stoetbakken 2024 op 1 juni stoppen ze er mee en dragen ze de taak die ze met succes hebben uitgevoerd weer over aan het Plaatselijk Belang. Er bleek veel waardering voor het werk van deze commissie en de vele vrijwilligers. Dat werd onderstreept met een applaus.

Ook de bestuursverkiezing verliep deze keer gladjes. De rondvraag nam wat meer tijd en zorgde voor wat onrustig geschuif op de stoel bij de bezoekers. Hoe zit het toch met de beloofde bal en die mystery guest?

Nadat een aantal vrijwilligers zijn bedankt voor hun inzet dit jaar was het dan eindelijk tijd voor een lekkere gehaktbal met drankje.

Na de pauze maakte de beste meesterknecht van het wielrennen zijn opwachting en dat ging derrrannn.

Geboren in Noordbarge, getogen in Angelslo en groot geworden op de fiets vertelde Gert Jacobs over zijn grote successen en over het dal na het fietsen als prof. Over dolle Dries, over het tijdrijden bij de Olympische spelen in 1984 en over Jean Paul van Poppel.
Zonder Meesterknecht Geen Succes. 

De tijd vloog voorbij en na dit prachtig levensverhaal en dat je het toch echt samen moest doen was er tijd voor de afterparty. En dat was nog best gezellig.