Knutselochtend vogellekkernijen

Voor alle foto’s klik hier

Zeventien kinderen zijn in de weer met draden door pinda’s rijgen en pindakaas die op lege wc-rolletjes wordt gesmeerd. Dan wordt het geheel heen en weer gerold in een bak vogelzaad, draad erdoor en je hebt een heerlijk herfstgebakje voor vogels. Het is van 10.00 tot 12.00 een gezellige bedrijvigheid in de kantine van het Terra aan de Huizingsbrinkweg. Als begeleiders zijn er enkele moeders en drie bestuursleden van Plaatselijk Belang Noordbarge aanwezig: Lagon Latour, Erna de Jonge en Evelien van Eken. Evelien en Lagon hebben hier een dubbelfunctie: begeleider en moeder.

Pindakaas op rolletjes

Sharon Mulder is aanwezig met haar kinderen Sophie en Yarah die glimmend van plezier kettingen van vogelzaad en pindakaas zitten te maken. Dianne Kruidhof heeft Rosan (6) en Noud (4) meegenomen. Er wordt met enthousiasme gewerkt. Pindakaas op de kartonnen rolletjes smeren is, als je niet teveel wil kliederen, nog lastig genoeg. Sophie Latour (8) vindt de pindakaas zelf ook lekker. Lesley van Eken (9) vindt het versieren van de rollen leuk werk. “En straks hangen we ze op in de tuin,” vertelt Brimme Nakken (10), “er komen vooral mussen op af.”

Goede relatie met AOC Terra

Lagon en Erna zijn de initiatiefnemers. Lagon vertelt: “In de herfst kunnen de vogels wel wat extra’s gebruiken. Wat we doen is een combinatie van leuk en nuttig. We vinden het belangrijk dat de kinderen elkaar leren kennen. Er hadden zich ongeveer twintig kinderen opgegeven. Een paar konden niet. We kunnen dit gratis aanbieden, de kosten zijn voor Plaatselijk Belang. We hebben een goede relatie met de het AOC Terra, even overleggen met conciërge Rohling en dan mogen we vaak de kantine gebruiken.”
De commissie ‘Gezelligheid’, te bereiken via gezelligheidnoordbarge@gmail.com, heeft nog twee activiteiten in petto dit jaar: een sinterklaasfeest en een workshop kerststukjes maken (zie agenda).