Kerstworkshop

Kerstworkshop 14 december

In de grote ruimte van het Terracollege zijn de tafels als een grote C neergezet met de opening richting bar. Een grote groep van 28 vrouwen heeft plaatsgenomen aan de buitenkant. Geen man te bekennen. Elk heeft voor zich een basis voor een kerststuk: een halve meter steigerplank met daarop twee verticale staven waarop horizontaal een flinke tak is bevestigd. Op de tak, iets uit het midden zit een blok oasis bevestigd. Deze basis hebben de deelnemers van de organisatie gekregen, de rest mogen ze zelf doen.

Professionele begeleiding

In het midden van de opgestelde tafels staan twee bijna identieke kerststukken als voorbeelden. Het is aan de deelnemers om iets soortgelijks te maken. De gebruikte materialen zijn in ruime hoeveelheden aanwezig: takken, mos, dennenappels, kerstballen,
ijzerdraad, etc. Onder begeleiding van twee professionals, Wilma en Imke Boelema uit Noordbarge, zijn de dames gedreven bezig om een zo fraai mogelijk stuk te maken.

Opperste concentratie

Het is de bedoeling om geen stukje oasis zichtbaar te hebben. Af en toe loopt iemand naar één van de voorbeelden om het van dichtbij te bekijken. Af en toe zie je een puntje van een tong: opperste concentratie. Er wordt overlegd of bij een buurvrouw gekeken. Op aparte tafels liggen lijmpistolen waarmee dennenappels op een stokje gelijmd kunnen worden.

Het is erg gezellig

De stukken op de tafels beginnen te lijken op de voorbeelden: ware kunstwerken. Na anderhalf uur last Erna, samen met Lagon één van de organisatoren, een pauze in. Er mag tot half elf worden gewerkt en het is nog maar negen uur. Iedereen haalt een drankje aan de bar en een schaal met exclusieve hapjes gaat rond. Het is heel gezellig. Dit was de laatste gelegenheid om te knutselen in dit gebouw van Terra, want volgend jaar wordt het afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. Misschien in het nieuwe gebouw ook maar eens een knutselavond organiseren voor mannen. Leuk man!

De kerstworkshop werd georganiseerd door de werkgroep Gezelligheid van Lagon Latour en Erna de Jonge

Voor meer foto’s klik hier