Jaarlijkse fietstocht Noordbarge

Op zondag 8 september was het weer zo ver. De organisatie van de jaarlijkse fietstocht van Noordbarge stond vol spanning te wachten of onze dorpsgenoten de uitdaging aan durfden. De weersomstandigheden leken twijfelachtig dus Anne Bok en Geesje en Jan Boer verwelkomden iedere voorbijganger enthousiast. Hun zorg was onnodig want al snel na enen was de picknicktafel op de Brink omgeven met glimmende fietsen. Grotendeels met elektrische ondersteuning maar niet allemaal.

De 25 Noordbargers zagen de weersomstandigheden wisselend in. De één dacht de hele rit in de regen te moeten fietsen, de ander had nog snel een paraplu onder de snelbinder gedaan.
Met een banaan of appel en een routebeschrijving konden we op pad. Links, rechts, en bij paddenstoel 23870 rechtsaf; het leidde ons naar de Gaffel in Valthe waar we werkelijk superlekkere appeltaart met vanille-ijs naar binnen konden werken.

Onderweg waren er vragen over spoorlijnen, paden en fietsroutes. Onder het mom van meedoen is belangrijker dan winnen (ja ja) werden Google en andere hulpbronnen gebruikt. De organisatie had dat voorzien en zette de groepen onderweg aan een ouderwetse puzzel met stopwatch in de hand. Op een mobiele telefoon dat dan weer wel. En na de puzzel werd het een beetje nat, regen of zweet, afhankelijk van de conditie. Maar met een kleine snack in de gemeente Coevorden (of was het nog Borger-Odoorn?) werden ook de laatste kilometers soepel weggetrapt.

De stal, de brasserie in ons hotel Ten Cate, trok en het verlangen naar lekkere hapjes en een koel drankje zorgden voor een snelle eindsprint. Daar konden de laatste antwoorden worden bedacht: in welke Drentse plaats zal men de visite met respect bejegenen?
De groep Waalkens, Boels en Jipping bleek beter dan de rest. Protest bij de jury mocht niet baten. Adel verplicht en de familie Waalkens en Boels zullen volgend jaar ons verrassen met een fietstocht door onze prachtige omgeving. De lat ligt hoog want ook dit jaar fietsten we weer langs een prachtige route.

Foto’s hierboven gemaakt door Jan Boer

Meer foto’s hier