Hartelijk welkom nieuwe bewoners Noordbarge

Een zichzelf respecterend dorp als Noordbarge heeft een belangrijke instantie: het Plaatselijk Belang, in dit geval Noordbarge. Het bestuur van deze vereniging zorgt ervoor dat de Noordbarger gemeenschap de woelige baren door de tijd trotseert.

Een van de vele in het oog springende taken waarin het bestuur voorziet is het welkom heten van nieuwe bewoners. Nu zullen de nieuwelingen zich in het algemeen zeker senang voelen in ons mooie dorp. Heerlijk ruimtelijk en vlak bij ‘de grote stad’ en alle voorzieningen. Wel de lusten, niet de lasten zullen we maar zeggen.

Uw verslaggever sprak kort met de ‘nieuwe bewoners-verwelkomer’ Sisca Boonstra (links op de foto). Zij is nieuw ‘in het vak’. Sinds 2 weken heeft ze het stokje overgenomen van Geert Koffeman.

De welkomstprocedure is niet al te ingewikkeld. Zeg maar in de sfeer van Noordbarge en omgeving ‘hartelijk doch eenvoudig’. Sisca hoort via via waar in Noordbarge nieuwkomers zijn. Dit gebeurt meestal via het bestuur. Aangezien de bestuursleden qua locatie keurig over het dorp verspreid wonen, ontgaat het het bestuur in het algemeen niet wanneer er verwelkomd kan worden. Sisca krijgt het adres en gaat er heen. Als welkomstcadeau krijgen de nieuwe bewoners een aardigheidje. Een aardigheidje dat anders dan een bloemetje een jaar ‘goed blijft’, want het is een kalender van Plaatselijk Belang. Ook wordt de vraag gesteld of men lid wil worden van Plaatselijk Belang. Sisca stelt de vraag op een dermate vriendelijke toon dat vrijwel iedereen opgetogen en positief antwoordt. Onder de nieuwe bewoners bevindt zich allerhande pluimage. Alle leeftijden en ook waar men vandaan komt is wisselend. Als Siska aan de deur komt kost het de nieuwe bewoners niet direct een hele avond. Ook dat past wel een beetje bij de Noordbarger volksaard. We zijn er wel maar dringen ons niet op. Mooi toch.

Siska meldt dat ze het leuk vindt om te doen. Op de suggestie van verslaggever of Plaatselijk Belang de komende 30 jaar op haar kan rekenen is het antwoord ‘weet je wel hoe oud ik dan ben?’.  Dat is dus geen ‘nee’.

Siska veel plezier de komende tijd en we hopen dat je heel veel leuke mensen welkom mag heten in ons mooie Noordbarge.