Fototentoonstelling CBK 2019

In het CBK Emmen in de Fabriek wordt tot 17 maart een fototentoonstelling georganiseerd. Er zijn 150 foto’s te zien van ruim 100 fotografen. De deelnemende fotoclubs komen uit Assen, Coevorden, Meppel, Gieten, Beilen, Hoogeveen, Gramsbergen, Hardenberg, Borger-Odoorn, Sleen en Ruinen. Een driekoppige jury heeft drie eervolle vermeldingen uitgedeeld en zes prijzen. De prijswinnende foto, Jongen met paraplu, is van Marianne Dekker van fotoclub Befoam uit Beilen. Ook de gedeelde derde plaats is voor fotografen uit Beilen: Ab Postma met Bospartij en Gerlof Homan met Dame in paars. De tweede prijs is voor Ab van Dalen uit Assen met Stairway to glamour.

Ruim 160 bezoekers kwamen naar de opening op zaterdag 26 januari. Tentoonstellingsmaker Joost Slijpen opent de middag. Helaas kan commissaris van de koning, Jetta Klijnsma er niet bij zijn. Zij zou de expositie openen maar ze heeft elders verplichtingen. 

De juryvoorzitter roemt het hoge niveau van de inzendingen. Wat onderwerpkeuze aangaat is er van alles wat. De deelnemers tonen een grote vakbekwaamheid, een goed kleurgevoel en goede technische vaardigheden. Misschien, aldus de juryvoorzitter, is de onderwerpkeuze wat braafjes. De eerste prijs is voor ‘gewoon een mooie foto’ van Marianne Dekker, vanwege de kleuren, de eenvoud en de uitstraling.

Voor de bezoekers is er een zeer goed uitgevoerde gratis catalogus. De toegang is gratis.

Klik hier voor nog enkele foto’s