Fitnessen aan de Hooggoorns (nu mèt filmpje)

Dat bewegen goed voor de mens is staat als een paal boven water. Wat dat aangaat heeft Noordbarge de laatste jaren een flinke slag geslagen. Een speelterrein aan de Stroetweg, speeltoestellen op de grote brink en nu een fitnessparkje aan de Hooggoorns. Parkje, want er staan slechts 4 toestellen. In de voorbereiding was er een optimale samenwerking met de gemeente Emmen. Het bestuur van plaatselijk belang Noordbarge, met voorzitter Onno te Nuyl voorop, zag de mogelijkheden en ging voortvarend aan het werk. 

Een driemansprojectgroep met Evelien van Eken, Erna de Jonge en Klaas van der Meulen  ontwikkelde een plan. De vragen hoe, wat, waar, hoe duur en wanneer dienden beantwoord te worden. Vooral de waar-vraag was niet eenvoudig. Maar vasthoudend en doorzettend als ze zijn werden uiteindelijk de drie locaties gevonden.

Het fitsnessparkje aan de Hooggoorns mag dan niet centraal in Noordbarge liggen, het grenst aan een bedrijventerrein. Hoe mooi is het niet wanneer straks, als corona op zijn retour is, behalve Noordbargers, werknemers van de Hooggoornsbedrijven in de pauzes hun spieren kunnen trainen in de buitenlucht. 

Omdat vanwege corona een grotere feestelijke opening onmogelijk werd is gekozen voor samenwerking met het Drenthe College en Emmens radio- en tv-omroep ZO!34. Twee filmmakers, een groep studenten en hun docent hebben zich ingespannen om een promotie- en een demonstratiefilmpje te maken (zie hieronder). Ook was er belangstelling van directies van naastgelegen bedrijven: Jasper ten Cate (van hotel/restaurant Ten Cate) en Gert Jonker van Sedna kwamen langs. Beiden gaven aan dat de fitnesstoestellen zowel voor hotelgasten als voor medewerkers interessant zijn.