Feestelijke aftrap bouw van nieuw onderkomen van Terra Emmen in Noordbarge

Een wervelende aftrap van de bouw van het Terra op dinsdag 2 juli tussen 10.00 en 11.30 uur.
Alle buurtbewoners waren door Terra Emmen uitgenodigd via een schrijven.

Gastvrije ontvangst

De school had het allemaal pico bello georganiseerd. Mooi weer, prachtige door hun zelf geschikte bloemen op tafel, een volkswagenbusje van waaruit alle soorten van koffies en thee werden geschonken, feestelijke drankjes en hapjes om de aftrap te vieren, picknick tafels. Een gastvrije ontvangst zonder meer!

Er waren ongeveer 60 gasten. Leerlingen van de school betrokken bij de inrichting van het gebouw, verscheidene bouwlieden, de bedenkers van het gebouw (Wind), de regiodirecteur en locatiemanager en docenten van het Terra, wethouder Jisse Otter, vertegenwoordiging vanuit Plaatselijk Belang en diverse omwonenden.

Speeches

Voordat de eerste steen werd gelegd een aantal speeches. Erna Daling, regiodirecteur sprak over 40 jaar dat Terra al aanwezig is in Noordbarge, zij was blij dat de bouw nu een feit is. Henk Reuvers, afdelingsdirecteur Terra Emmen was buitengewoon positief over het complex dat wordt gebouwd. Hij benadrukte wel dat het in zijn ogen echt een gemiste kans was dat Terra niet kon verrijzen in het oude dierenpark, het huidige Rensenpark. Trots toonde hij zich dat de leerlingen werden betrokken bij de inrichting. Ze wilden onder andere graag een kooklokaal om gezond te leren koken en vrolijke kleuren. Toen werd de eerste steen gelegd, een hoeksteen zelfs. De steen werd door een stuurelement door een leerling op zijn plek gelegd en door andere leerlingen met de hand begeleid. Een gepast applaus viel de leerlingen ten deel.

Rustig doorgewerkt…

De leerlingen droegen echte bouwhelmen, wat leuk was om te zien. Ook Erna Daling met grote zwarte laarzen en een bouwhelm zag er als een heuse bouwheld uit. De architect van Wind sprak kort en gaf her en der een pluim weg aan zijn mensen die aan het project hebben meegewerkt. Tijdens het feestje werd er door de bouwlieden rustig doorgewerkt. Men is goed gemotiveerd om voortvarend te werk te gaan. Immers de school wordt met ingang van het schooljaar 2020 – 2021 in gebruik genomen.

Meer foto’s hier

2 gedachten over “Feestelijke aftrap bouw van nieuw onderkomen van Terra Emmen in Noordbarge”

  1. Dag,

    Mogen wij de bovenste foto gebruiken voor onze voorlichtings tabloid?

    Met vriendelijke groet,

    Jolanda Bolt/Marketing & Communicatie Terra Emmen

Reacties zijn gesloten.