Fairybells in Noordbarge

Maar liefst twee Fairybells zijn opgericht in Noordbarge. Er staat er één op de kruising Ermerweg/Noordbargerstraat en één op het stoetbakkenterrein naast de school in aanbouw. Het zijn vlaggenmasten waaraan een net met lampjes is bevestigd. De ‘bomen’ worden geleverd door Sjoerd Waalkens van Tuinonderhoud Emmen. Sjoerd wordt bijgestaan door Marcel Kruidhof. De stroom wordt geleverd door buren naast de Fairybells, fam. Quispel en Luchjenbroers.

Het idee van beide lichtbomen komt van Erna de Jonge en Lagon Latour, twee aanjagers van de commissie Gezelligheid van Plaatselijk Belang Noordbarge. Erna: ”Het was snel geregeld hoor. Deze bomen hebben zoveel voordelen! We beginnen klein, dit jaar installeren we deze twee Fairybells. Volgend jaar willen we iets doen waar straten bij betrokken zijn. Het plan voor deze twee lichtbomen werd snel gerealiseerd.”

Sjoerd: “Deze Fairybells zijn veel goedkoper dan echte bomen, je kunt ze jaar in jaar uit gebruiken. Er zitten maar liefst 1.200 led-lampjes in verwerkt, verdeeld over een hoogte van ruim zes meter. Het licht is warm-wit. Dit materiaal gaat jaren mee. Er zit ook nog eens een jaar garantie op. De paal zit een meter in de grond, in een grondanker dat in beton is gegoten. Ik verstrek nog een extra service door de palen bij mij op te slaan. In een half uurtje is het net met lampjes gespannen en opgehesen.” 

Sjoerd en Marcel leggen de stroomkabel vlak en zijn dan nog even bezig om de haringen de grond in te krijgen. Fundamenten van een boerderij die hier vroeger stond leveren nog enige weerstand. Maar dan is het klaar en staat de Fairybell. Om 16.30 uur wordt de verlichting aangezet: een prachtig, gezellig, bijna feeëriek gezicht. 

1 gedachte over “Fairybells in Noordbarge”

  1. Jan de Vin

    Leuk idee en weer wordt Urk vergeten. Plaats er ook eentje op het grasveld Ermerweg- Nieuw Amsterdamsestraat

Reacties zijn gesloten.