Expositie in CBK Emmen: Werkplaats Emmen 2019

In het CBK Emmen is nieuw werk van 33 kunstenaars uit Emmen te zien. Een van hen is Heike Suhre uit Noordbarge. Van haar hangt een serie foto’s bij de entree: sprookjesachtige foto’s in een schilderachtige sfeer. Tentoonstellingsmaker Joost Slijpen hield een toespraak over het onderwerp: Wat is een professionele kunstenaar? Na Slijpen was het de beurt aan wethouder Robert Kleine. Hij vertelde dat hij om de maand nieuw werk van de kunstenaars uit Emmen aan de wanden van zijn werkkamer laat hangen. Op deze manier leert hij de kunstenaars vanzelf kennen. Deze keer is de expositie verdeeld over twee locaties: in de Fabriek in Noordbarge en in het Rensenpark.

Wijn en miniloempia’s

Er waren veel bezoekers naar de opening gekomen en er heerste een gezellige sfeer. Na de toespraken kon het publiek genieten van de kunst onder het genot van een glaasje en een hapje. Sinds kort wordt er bij openingen weer een wijntje geschonken. Ook de bitterballen en miniloempia’s van Da Xin vielen er goed in. Met veel belangstelling werden de kunstwerken bekeken, soms van heel dichtbij.

Wat is een professioneel kunstenaar?

Als je bezoekers de vraag stelt wat ‘professionele kunst is, krijg je verschillende antwoorden. Iemand zei: “Dat is heel goede kunst, professioneel goed gemaakt.” Iemand anders antwoordde: “Als de kunstenaar een kunstopleiding heeft afgerond, is het professionele kunst. Van weer een ander hoorde ik: “Als een kunstenaar veel verkoopt en ervan kan leven, dan is hij of zij een professionele kunstenaar.” Zo zie je maar, veel gezichtspunten, net als het getoonde werk.

De kunst van de 33 kunstenaars is nog te zien tot 16 juni 2019

Meer foto’s hier