Drentse Fiets4daagse

Voor meer foto’s klik hier

Drentse Fiets4daagse

In de derde week van de Tour de France doet de Fiets4Daagse Emmen aan. In een lekker temperatuurtje komt een stoet fietsers voorbij langs de Ermerweg. Het is warm maar dat deert de deelnemers niet. De circa 12.000 fietsers betalen graag zo’n € 25,- om mee te kunnen doen. De organisatie heeft er alles aan gedaan om te proberen dit aantal dit jaar omhoog te krijgen. Er worden ontbijtjes georganiseerd en overal zijn extra watertappunten ingezet. Toch zijn er maar heel weinig fietsers die een frisse duik in het Oranjekanaal nemen.

Diverse routes

Er zijn tochten voor toerfietsers, atb’ers, sportfietsers, scootmobielen, driewielers en rolstoelers en er is een kidsroute. Vanuit startplaats Emmen kun je in vier richtingen de wereld inrijden: op dinsdag Weerdinge, Westdorp, Odoorn, op woensdag Noord-Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, op donderdag Klijndijk, Orvelte, Westenesch en op vrijdag Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen-Noord en Zwartemeer.

Warm weer

En tja, de warmte is nog wel een dingetje. Warmte wordt ineens hitte genoemd, doe voorzichtig heet ‘code rood’ en ouderenorganisaties en regionale kranten  wekken de indruk dat fietsers die aan de Drentse4daagse meedoen infantiele tips nodig hebben als: smeer je in, draag een petje en drink voldoende. Alsof de fietsers dat zelf niet in de gaten hebben. Maar desalniettemin is het een mooi fietsevenement geworden, bezocht door deelnemers vanuit heel Nederland. De dit jaar gerestylde,  medailles worden door de uitrijders met zwier gedragen.