De voorzitter roert zijn pen; om niet te vergeten (7)

WAT DOE JE ALS BESTUUR ?

Dan ben je plots voorzitter van de vereniging Plaatselijk Belang Noordbarge. Er was al een bestuursvergadering gepland. Je past je aan, aan de bestaande gewoontes toch, of ga je het anders doen? Eerst maar eens nader kennismaken met de andere bestuursleden.

Al snel bedacht ik het volgende: we gaan ons als bestuur van Noordbarge laten uitnodigen door het college van burgemeester en wethouders van Emmen. Dat was zo geregeld, ik belde de secretaresse van de burgemeester, die kende ik nog van de Enka, en vertelde haar mijn plan. Een dag later werden we uitgenodigd op het gemeentehuis, op een maandag, tussen de middag om te komen lunchen met B&W. 

We moesten natuurlijk wel een standpunt hebben of iets willen afspreken met de bestuurders van de gemeente Emmen, dat komt zo.

We waren als bestuur voltallig, voor sommigen wat vreemd, op het gemeentehuis op de kamer van de burgemeester. Het college was ook voltallig en de broodjes en drankjes werden door de bode gebracht. De burgemeester verwelkomde ons en wenste mij als nieuwe voorzitter en de rest van het bestuur veel succes in Noordbarge.

Hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden, want daar willen wij het nu juist over hebben. Wij willen van Noordbarge het beste dorp van Emmen maken. Dat sprak het college ook wel aan. “Maar,” zeiden wij, “daar moet u als bestuur van Emmen ons bij helpen, door als wij vanuit Noordbarge iets willen of vragen aan de gemeente, dat u dat als bestuur van Emmen ook goedkeurt en uitvoert! Wij zeggen wel toe dat we niet teveel zullen vragen.” Het was even stil aan de andere kant van de tafel, binnen het college werd wat overlegd en de burgemeester sprak daarna de woorden: “Dat lijkt ons ook een strak plan, eet smakelijk.”

Het was nog gezellig en smakelijk en de toon was gezet, we konden in Noordbarge aan het werk.