De voorzitter roert zijn pen; om niet te vergeten (22)

Stoetbakken 2022, super om niet te vergeten, wat een avond en een hele lange dag.
De commissie, mannen en vrouwen, hartelijk dank voor jullie inzet voor Noordbarge. Dit is kenmerkend voor ons dorp, voor Noordbarge, wat een waardering en wat een blijdschap.

Als voorzitter en als toeschouwer heb ik toch wel ‘iets’ dat ik kwijt wil. 
Wat zijn dat toch voor mensen, ik doel op die zogenaamde wielrenners. Voornamelijk te dikke mannen, in vaak groepen van meer dan drie, in een te strak pak vol met reclame, met een helm op, met een petje met reclame, met een zonnebril op, op een te dure fiets zonder bel, en zich gedragen op een wijze die ik sterk afkeur. Ze zijn onherkenbaar, enige vorm van persoonlijkheid ontbreekt, het zijn net anonieme vliegen die je het op een zonnige dag lastig maken. Die mannen en vrouwen fietsen gewoon over de Huizingsbrinkweg op het drukste moment met allemaal bezoekers van ons Stoetbakken feest. Ze trekken zich nergens iets van aan, vinden al die bezoekers bij Stoetbakken maar lastig, realiseren zich hun overlast niet, kijken niet om zich heen, zijn alleen maar inzichtelijk gekeerd. 

Maar dan komen ze toch de voorzitter tegen, herkenbaar zonder petje en zonnebril in zijn zomerse overhemd. “Wilt u maar even afstappen?” Bijna verontwaardigd kijken ze mij aan, maar gelukkig heb ik nog enig aanzien. “Waarom dan, vraagt de tweede?” Waarop de eerste weer zegt: “Ik heb geen bord gezien”. Ze stappen af, want ik blijf staan en een beetje morrend gaan ze lopend verder. Ik hoor de tweede nog zeggen tegen de eerste dat er wel degelijk een bord heeft gestaan aan het begin van het terrein.

Wat zijn dit toch voor mensen, zouden het dezelfde mannen en vrouwen zijn die in vaak te dikke, half geblindeerde auto’s te hard rijden over de Ermerweg en daar inhalen of over het Zuideinde, de Huizingsbrinkweg en de Stroetweg hun kinderen naar school brengen of halen. Met te veel haast omdat ze steeds weer te laat van huis vertrekken.

Complimenten voor al onze bezoekers die vaak op de fiets met bel naar Noordbarge zijn gekomen voor het Stoetbakken feest en hun fiets keurig bij school of op andere brinken en bermen hebben neergezet en lopend verder gingen langs de kramen en gezelligheid. Chapeau!

Wordt vervolgd met meer waarnemingen in deel 23

Onno te Nuyl
Noordbarge, 19 juni 2022