De voorzitter roert zijn pen; om niet te vergeten (15)

PARKEREN IN EN VERKEER DOOR NOORDBARGE.

Het overleg met de wethouder die over parkeerplaatsen gaat was afgesloten. Noordbarge was druk met het terugdringen van het verkeer over de Ermerweg en had daarover afspraken gemaakt met de wethouder ‘verkeer’.
De vorige bijeenkomst was afgesloten met de melding dat de gemeente geen tijd had om met twee wethouders met ons te overleggen. Dan raak je mij toch wel ergens.

Dus die middag besloot ik om een brief te zenden per e-mail aan het voltallige College van Burgemeester en Wethouders. De inhoud betrof onze ervaringen met het overleg met de wethouder ‘parkeren’ en dat er geen tijd was om te overleggen met de wethouder ‘verkeer’. Op deze wijze wensten wij als EOP Noordbarge niet behandeld te worden. De volgende dag ontvingen we een uitnodiging vanuit het gemeentehuis om te komen overleggen met twee wethouders.

De parkeerplaats moest worden aangelegd en de toegangswegen werden zo gemaakt dat het verkeer ontmoedigd zou worden om bij het verlaten van beide parkeerplaatsen rechtsaf te slaan de Ermerweg op door Noordbarge. Vandaar die rare knikken in de weg waar velen nog hun beklag bij mij over doen.

Er is wel eens gebruik gemaakt van de parkeerplaats aan de Schapenveenweg door bezoekers van Wildlands. Iedereen heeft daar zo zijn ervaring mee.

Mijn ervaring is dat het een prachtig gebied is om onze kleinkinderen te leren fietsen. Fietsjes achter in de auto en op naar de parkeerplaats aan de Schapenveenweg en door de slagboom en een parkeerkaartje kopen. Fietsen maar, er kan niet zoveel gebeuren. Er was een periode waarin ik de best betalende klant van de parkeerplaats ben geweest. De kleinzoon vroeg verbaasd: ‘Opa, waar is dit hele lange asfalt voor?’ En ik heb geantwoord: ‘speciaal voor jullie, om te leren fietsen, heeft opa dit aan laten leggen.’

Wordt vervolgd, om niet te vergeten.
Onno te Nuyl
Noordbarge, 15 oktober 2021