De voorzitter roert zijn pen; om niet te vergeten (13)

DE ERMERWEG EN DE KNIP

Alle maatregelen op de Ermerweg zouden geen effect hebben op de hoeveelheid verkeer. Maar er was nog de Knip. In een volgende bijeenkomst in Erm hadden deskundigen een voorstel. Sluit de Ermerweg tussen de Schapenveenweg en de Hondsrugweg af. Die weg was er van oorsprong ook nooit geweest en pas in de zestiger jaren aangelegd ter ontlasting van de Noordbargerstraat. Dit had volgens het computermodel effect.

Maar hoe doen we dat, gewoon weghalen dat asfalt, een bord plaatsen ‘einde weg’ en zou dan iedereen tevreden zijn? Nou vergeet dat laatste maar, een rij van argumenten kwam naar voren. Daar hebben we deskundigen voor.

Stel de automobilist komt uit de richting Erm naar Emmen en kan dan niet verder. Daar gaf het computermodel geen antwoord op. De Schapenveenweg is verboden in te rijden, voor velen is dat ‘an me hoela’. De Noordbargerstraat in naar de stoplichten bij Ten Cate. Ik zag het helemaal voor mij: 7000 auto’s per dag door de Noordbargerstraat en wachten bij het stoplicht waar er maar 5 auto’s per cyclus door mogen. Dat zou nog eens een oplossing zijn om de automobilist op andere gedachten te brengen, een file langer dan Noordbarge breed is. 

De aanwonenden van de Noordbargerstraat kregen hier lucht van een vormden een  andere protest groep. Over en weer werd geroepen: dan had je daar maar niet moeten gaan wonen, we verdelen de ellende, weten jullie eens wat het is wat wij al jaren ervaren. Zo kom je er niet uit. Wat je dan gaat doen is een proefopstelling maken. Tijdelijk om te ervaren wat er zou gaan gebeuren. Als voorzitter van het bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge dacht ik dat het vanaf dat moment meer voor de gemeente Emmen zou zijn dan voor ons. 

De bedrijven in Noordbarge zoals het Tuincentrum, Da-Xin, de dierenartsen, de scholen en de bedrijven aan De Fabriek kwamen voor hun belangen op, en terecht. Winkeliers in het centrum van Emmen zochten de pers op met hun belangen. 

Er kwam en proef voor drie tot zes maanden, een enorme bult zand zorgde voor een blokkade met betonblokken en hekken met waarschuwingsborden. De volgende ochtend stond de Noordbargerstraat helemaal vol met wachtende auto’s. Om de belemmeringen compleet te maken waren er op de Ermerweg met betonblokken wegversmallingen gemaakt. Het geheel was bedacht door de medewerkers van de gemeente in overleg met belanghebbende aanwonenden van de Ermerweg.

Wat waren wij als bestuur en ik als voorzitter blij dat wij als bestuur van Plaatselijk Belang Noordbarge met deze proef geen inhoudelijke bemoeienis meer hadden. Er kwamen evenwel nogal wat reacties en meningen onze kant op een wij konden doorverwijzen naar de gemeente en journalisten.

Vermeldenswaardig is: Een automobilist die bekend was in Noordbarge, was vanuit de richting Erm op bezoek geweest bij familie aan de Noordbargerstraat. Hij showde daar onder andere zijn nieuwe SUV, zo’n nogal forse auto met grote wielen uitermate geschikt om over bulten zand te rijden. In de schemering van de avond vertrekt hij weer, rijdt de Noordbargerstraat uit en gaat linksaf de Ermerweg op en geeft vol gas, zoals hij gewend was en altijd deed. Een enorme knal was het gevolg en aanwonenden kwamen naar buiten en zagen een SUV bovenop een beton blok staan met de vier wielen van de grond. Die kon geen kant meer uit. De chauffeur mankeerde niets maar was wel verontwaardigd en vroeg zich af welke idioot dit had bedacht en waar dit allemaal goed voor was.

De proef werd volgehouden, metingen werden uitgevoerd en besproken met de wethouder voor verkeer en zijn ambtenaren en de Ermerweg ging weer open tot genoegen van velen en tot ongenoegen van alle andere belanghebbenden.

Wordt vervolgd, om niet te vergeten.

Onno te Nuyl
Noordbarge, 15 augustus 2021