De voorzitter roert zijn pen; om niet te vergeten (12)

DE ERMERWEG MET BELEMMERINGEN VOOR AUTO’S

We waren bijeengeweest bij Moorman in Erm met de provincie Drenthe en de gemeentes Emmen en Coevorden, begeleid door deskundigen met een verkeersmodel in de computer. Iedere maatregel zou leiden tot meer verkeer over de Ermerweg van 9.000 tot 14.000 bewegingen per dag.

Onder het mom van democratie en inspraak kregen we als Plaatselijk Belang Noordbarge de gelegenheid om met voorstellen te komen, bedenk hinderlijke dingen voor (tegen) automobilisten, eigenlijk hoe pest je automobilisten weg uit Noordbarge die er niets te zoeken hebben. 

Verkeersdrempels, nog meer verkeersdrempels, een extra rotonde, nog een rotonde, een wegversmalling en nog een wegversmalling, 30 km, flitspalen, toegangspasjes, inrijverboden van zo laat tot zo laat. Alles wat we bedachten zou volgens de deskundigen en hun model leiden tot meer verkeer over de Ermerweg.

Het ultieme idee was om de brug over het Oranjekanaal weg te halen en toen de deskundige dat invoerde in zijn computermodel sloeg deze op tilt. ERROR; dat zou dus niet kunnen. Er komt een moment dat je bent uitgedacht over mogelijkheden. 

Het idee van die brug weghalen leidde toch tot iets anders, namelijk ‘de knip’ in de Ermerweg. Met dat idee gingen deskundigen aan de slag, ergens de Ermerweg doorknippen. Een afspraak werd gemaakt voor een volgende bijeenkomst.

Naderhand kwam een mevrouw naar mij toe en zei: jullie kunnen van alles bedenken met die Ermerweg maar ik blijf er tweemaal per dag over rijden van mijn huis in Dalen naar mijn werk in Emmen en terug. Ik vind het zo mooi in Noordbarge en het ontspant mij zo om te gaan werken en weer naar huis te gaan.

Ik dacht: dit zijn de contouren voor een niet op te lossen probleem.

Wordt vervolgd, om niet te vergeten.

Noordbarge, 15 juli 2021