Dat zal ons niet jeuken

Een uitspraak die mogelijk dit jaar in Noordbarge een andere inhoud krijgt. Tijdens de nieuwjaarsvisite van Plaatselijk Belang Noordbarge werden dit jaar de aanwezigen niet “verrast” met het traditionele boek maar met een ander cadeautje. Om samen en op een milieuvriendelijke wijze de eikenprocessierups te bestrijden kregen alle aanwezige gezinnen een houten nestkastje voor koolmezen. Deze rups had afgelopen jaar, zo bleek ook uit de vele rood-witte linten, de weg naar Noordbarge gevonden. En net als wij zijn ze dol op onze mooie eikenbomen. Maar slimme koolmezen hebben inmiddels ontdekt dat je deze rupsen kunt eten. Door de houten nestkasten kunnen wij zorgen dat de mezen zich in Noordbarge thuis voelen en de strijd kunnen aangaan met de eikenprocessierups. 

Het aantal bezoekers was groter dan het aantal kastjes dus zat er er een aantal in de nalevering. Buurtsupport heeft ze inmiddels gemaakt en dus konden Sisca Boonstra en Klaas van der Meulen ze afleveren met daarbij een aanwijzing om ze op te hangen. Zo ook bij Michael van den Berg aan het Groene Loo. Hij heeft een tuin met flink wat bomen en zal zeker een mooi plekje vinden. 

De voorzitter van Plaatselijk Belang had als tip voor het ophangen: Als je het niet zelf kunt, kijk dan waar er één hangt en vraag die buren om te helpen. Ook goed voor de sociale contacten! 

Noordbarge is met deze actie 51 kastjes rijker en hopelijk jeukt het ons niet.