Beweegtuin aan de Hooggoorns

Fitnessveldje, beweegtuintje, trimhoekje, welke naam je er ook aan geeft: binnenkort wordt aan de rand van Noordbarge een veldje met vier fitnessapparaten geopend. Tussen Kinderwereld en Sedna aan de Hooggoorns is nu nog een glooiend grasveld. Hier komen vier beweegtoestellen met uitdagende namen als: cross, chest, stretcher en twist. Inwoners van Noordbarge en personeel van naastgelegen bedrijven kunnen hier aan de slag met het trainen van been-, heup-, buik- en borstspieren.

In de marketing van de gezondheidszorg klinkt de laatste tijd de slogan: ‘zitten is het nieuwe roken’, waarmee de noodzaak van bewegen wordt aangetoond. Plaatselijk Belang Noordbarge is al enkele jaren bezig met het stimuleren van bewegen als actiepunt. We zien de wens om meer te bewegen overal terug, in het onderwijs, bij de gemeente, bij bedrijven. Ook in Noordbarge wordt inhoud gegeven aan de breed gedeelde wens meer te bewegen. 

De vier mijl van Emmen slingerde door Noordbarge. We zien het AOC Terra dat leerlingen stimuleert op de fiets naar school te komen. De gemeente investeert in de renovatie van het sportveld en in nauwe samenwerking met de gemeente en de vrije school verrees er een prachtig speelterreintje aan de Stroetweg. Ook werd spelen voor de allerjongsten uitgebreid op de stoetbakkenbrink. En nu dus een prachtig uitgevoerd fitnessveld aan de Hooggoorns. Binnenkort meer hierover….