Beweegparkje aan de Hooggoorns

Zonder toeters en bellen is inmiddels in Noordbarge een fitnessparkje ingericht. Aan de Hooggoorns, ingeklemd tussen Sedna en Kinderwereld, staan ze: vier uitdagende toestellen met als extra een informatiebord voor een toelichting en een handleiding om een speciale app te downloaden.

Wat zien we?

De Cross: met loop- en fietsbewegingen kan je hier aan je conditie werken
De Stretch: een gebogen stalen balk waarom je rek- en strekoefeningen kan doen
De Twister: weer een gebogen stuk gemoffeld staal met aan weerszijden een draaibaar krukje, waarop met staand of zittend naast elkaar stramme heup en beengewrichten weer soepel maakt
De Chest: zittend op een stoeltje kun je jezelf omhoog duwen, goed voor je borstspieren

Dit fitnessparkje kwam tot stand na inspanningen van een PBNB-werkgroep, project JA genoemd. Erna de Jonge, Evelien van Eken en Klaas van der Meulen zorgden met doorzettingsvermogen en vasthoudendheid na bijna drie jaren voor drie terreintjes in Noordbarge waar door jong en oud (en alles ertussenin) bewogen en gesport kan worden.

Afhankelijk van alle coronamaatregelen wordt nog nagedacht over een passend openingsmoment. Binnenkort worden de bedrijven die aan de Hooggoorns zijn gevestigd, geïnformeerd over de mogelijkheden van het beweegparkje.