Bedankt Lightning, Bart, Jan en An: Noordbarge Schoon!


Er zijn Emmenaren en mensen van buiten Emmen, die zich ergeren aan zichzelf. Ze hebben ‘iets’ en gooien dat gewoon op straat, in de berm of in het bos. Zielig eigenlijk, ze wonen wel hier. Er zijn ook Emmenaren die de rommel van die anderen weer opruimen, vuil van die ‘zwervers’, zogenaamd zwerfvuil. De pet af voor die opruimers, chapeau! Dank ook aan al die Emmenaren die hun rommel niet zomaar wegflikkeren op straat in de berm of het bos. Samen zijn we verantwoordelijk voor onze eigen omgeving (en nog veel meer).

Een medaille voor Lightning

Op 5 maart was de bedankavond voor de opruimers in Emmen, waaronder Jan en An van der Voo uit Noordbarge. Speciale aandacht was er voor Bart Krol en zijn hond Lightning die al meer dan 10 jaar in een dagelijkse ronde door Noordbarge, Westenesch en het centrum van Emmen zwerfvuil van anderen, Emmenaren en mensen van buiten Emmen natuurlijk, opruimen. Voor Lightning een medaille, een rustbed en een dik bot en voor Bart een onderscheidingsspeld, aandacht en veel waardering van de gemeente Emmen en collega-opruimers.

De gemeente Emmen en zwerfvuil

De gemeente Emmen is ‘supporter van Schoon’ en Emmen is focus-gemeente van die landelijke organisatie: www.supportervanschoon.nl. De gemeente Emmen gaat speciale aandacht geven aan het voorkomen van zwerfvuil en het opruimen van de restanten.

Zwerfvuil, kunst en jeugd in het Rensenpark

Bart, die we op onze website al eens uitgebreid portretteerden, (www.noordbarge,info/nieuws/bart-krol/) kreeg de gelegenheid zijn project toe te lichten voor 2020 waarin aandacht komt voor dit probleem in combinatie met met kunst en jeugd in het Rensenpark.