BBQ-en in de Stroeten

Door Wim Boonstra / Foto’s Erna de Jonge

Eerst was er een volleybaltoernooi met een barbecue bedacht. De gezelligheidscommissie van Plaatselijk Belang Noordbarge merkte dat aanmeldingen voor het volleybaltoernooi achterbleven. Zeg maar uitbleven! Maar dit clubje van enthousiaste Noordbargers is niet voor 1 gat te vangen. “We laten het volleyballen weg en dan gaan wel barbecueën bij ’t Nije Hoff”.
 
De recente oproep in Naoberpraot leverde genoeg aanmeldingen. En zo zagen we allerlei BK-ers uit Noordbarge rond 5 uur langs de oude bomen van de Zuidbarger Oude Dijk naar het gezellige terras van de Stadboerderij fietsen. Daar was het al barstens druk; “we zijn toch niet te laat”, “wie zijn die mensen?“. Maar dat bleek van een ander modern feestje, een Sweet-Sixteen.  Ja;  die jongens van Nijhoff hebben het er maar druk mee.
 
De bekende koppen (BK-ers) herkenden al snel de eigen naobers en zetten de bediening aan het werk. En die leverden goed werk. Razendsnel had iedereen een drankje of zelf al een tweede. Ondertussen werd het BBQ-varken en de grote koekenpan klaargezet door onze bekende boeren, de salades en broodje uitgestald en kisten met nette bordjes en bestek klaargezet. En net toen de vlam onder pan brandde werden de gasten onthaald op een frisse zomerse regenbui. Snelle acties van gastheren en gasten zorgden er voor dat na een half uurtje onder het grote terrasdek toch heerlijk werd gegeten.


De speklapjes werden deze keer extra goed bekeken en vielen in de smaak. “Met een zwoerd eraan” zei grillmaster Gertjan. De aandacht was gekoppeld aan het fijn leven dat het beestje bij de Stadboerderij in de Noordbarger Stroeten had gehad. Mooie koppeling van stad en land.

De BBQ –  met nog enkele buien tussendoor –  werd afgesloten met een lekker toetjesbuffet. De puddingen van moeder Wia Nijhoff smaakten ook uitstekend.  

Onder de grote prachtige dubbele regenboog fietsten de  inwoners van Noordbarge uiterst voldaan huiswaarts.
De grote vraag is natuurlijk:  “Is er deze keer wel een echte pot met goud in Noordbarge gevonden?”