ALDI naar de Noordbargerstraat? deel III: De gemeente

Wat is de rol van de gemeente bij de plannen die rondzingen over een ALDI-vestiging aan de Noordbargerstraat? Eerder berichtten we over de aanleiding tot deze nieuwsserie en ons gesprek met EOP Bargermeer (Deel I), vervolgens over de betrokken bedrijven (Deel II) en nu spreken we gebiedscoördinator, dhr. Paul Blaauwgeers van de gemeente, die pal voordat zijn vakantie begint ons nog even te woord kan staan. 

De heer Blaauwgeers: “De rol van de gemeente is vooralsnog passief. Er is tot nu toe alleen een verzoek tot vooroverleg van de eigenaar van Aldi en dan is het voor de gemeente nog geen reden om van alles te gaan publiceren. Zodra het gaat om een officiële vergunningaanvraag van initiatiefnemers, verandert dat. We hebben contact gehad met Janet Veldwijk, voorzitter van EOP Bargermeer en haar hebben we onze rol uitgelegd. Zo lang er nog maar sprake is van vooroverleg, zeg maar een soort aftastend gesprek, is het niet aan de gemeente om verdere gesprekken aan te gaan, dan ligt de bal bij de initiatiefnemer. Ook ik heb de huidige stand van zaken uit de krant moeten vernemen.” Maar hoe zat het dan met de rol van de gemeente vijf jaar geleden? Blaauwgeers: “Vijf jaar gelden ging het niet om een nieuwbouw van de Aldi maar om uitbreiding van de bestaande Lidl-vestiging.” 

Op naar deel IV. Uiteraard hebben we geprobeerd de eigenaar van de panden aan de Noordbargerstraat, dhr. Geert Sanders te spreken. Dhr. Sanders reageert niet op onze verzoeken in contact te treden. Zijn woordvoerder, dhr. Jaap Jeltes ten Hoor, laat weten dat we hem na zijn vakantie kunnen bellen. Wordt vervolgd dus.