ALDI aan de Noordbargerstraat? deel I

Het bericht in het Dagblad van het Noorden dat ALDI een vestiging wil hebben naast de Lidl was voor veel Noordbargers en Bargermeerders nieuw. De beoogde locatie is de plaats waar nu de Wielerdealer, slijterij Van den Bos, dierenzaak Jumper, Arts en Dier zijn gevestigd. Die zijn nu in eigendom van Sanders. De krant meldt dat Aldi een aanvraag heeft gedaan voor een omgevingsvergunning, maar zo’n vergunning is strijdig met het bestemmingsplan. Het aantrekkelijke van deze locatie zou de parkeergelegenheid zijn.

EOP Bargermeer was ook verrast door dit nieuws. Te meer daar Aldi geen contact heeft opgenomen met deze Erkende Overlegpartner. Ook EOP Noordbarge was niet in kennis gesteld. Deze enigszins vreemde gang van zaken, EOP’s zijn immers niet voor niets de erkende overlegpartners, deed EOP Bargermeer besluiten de partner-EOP uit Noordbarge voor een verkennend gesprek uit te nodigen in buurthuis ‘t Bargermeertje.

Op 28 juli bezochten Sikko Boelema, Onno te Nuyl en Klaas van der Meulen het buurtgebouw van Bargermeer aan de Winkelakkers en maakten kennis met vijf leden van het nieuwe EOP-bestuur Bargermeer. Voorzitter Janet Veldwijk, penningmeester Maureen Visser, secretaris Erik Warringa en bestuurslid Raymond Warringa schetsten de problematiek. Iedereen is bezorgd over de verkeerssituatie. Met nog een grote supermarkt erbij zou er wel eens een flessenhals kunnen ontstaan op drukke momenten. Er komen dagelijks vrachtwagens om de winkels te bevoorraden en ook zal de stroom auto’s van winkelend publiek flink toenemen. De Noordbargerstraat is een belangrijke route voor fietsers. Veiligheid voor alle verkeersdeelnemers is een prioriteit. Alle gespreksdeelnemers vonden het een constructief en nuttig gesprek. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en zullen die met interesse in de gaten houden. 

3 gedachten over “ALDI aan de Noordbargerstraat? deel I”

  1. Als ik het goed heb begrepen valt de Zandsteeg toch niet meer onder EOP Noordbarge maar bij Emmen centrum.

    Jan P de Vin

  2. De Zandsteeg hoort bij het gebied van PB Noordbarge. Als personen daar ‘iets hebben’ voor of met de gemeente Emmen dan zal de buurtvereniging Bargermeer optreden als EOP naar/met de gemeente Emmen.
    Onno te Nuyl

  3. Rare uitleg, Zandsteeg valt dus niet meer onder EOP Noordbarge. Dat plaatselijk belang Noordbarge de Zandsteeg tot haar gebied rekent is een ander verhaal.

    Jan P de Vin

Reacties zijn gesloten.